EYT ne zaman çıkacak?

EYT ile ilgili haberler, vatandaşlar şu sıralar en çok merak ettiği konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili olarak yıl sonuna kadar çözüleceğini söylemişti. Peki, EYT ne zaman çıkacak, şartları belli oldu mu, yaş sınır olacak mı?

EYT ne zaman çıkacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT, ülke gündeminde yer almaya devam ediyor. Milyonlarca kişi tarafından EYT son dakika haberleri takip ediliyor. EYT yasası ne zaman belli olacak, EYT şartları neler olacak, yaş sınırı olacak mı en çok merak edilen konular. İşte EYT'de son durum...

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. 2023'e bu önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız." sözlerini sarf etti.

Fakat Meclis, 23 Aralık günü tatile girecek ve 3 Ocak 2023'te açılacak. Bu durumda EYT görüşmeleri de 2023 Ocak ayına kalmış oluyor.

EYT YAŞ ŞARTI GELECEK Mİ?

EYT ile ilgili olarak en çok merak edilen yaş şartının olup olmayacağı. Bu konuya dair Bakan Bilgin şöyle cevap verdi “EYT'de teknik sorun ile yaş arasında nasıl ilişki kuruldu, bilmiyorum. Teknik sorun, kayıtlarla ilgili sorunlar. Sorunların çözüldüğünü söylüyorum. Bir sorun var değil. Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz”.

EYT ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

EYT için 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan ve 5 bin prim gün sayısını dolduran ve kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresinin tamamlanmış olması gerekiyordu. Fakat 8 Eylül 1999'da yapılan değişiklik ile yaş şartı getirildi.

23 Aralık güncel altın fiyatları 23 Aralık güncel döviz kurları Benzine 67 kuruşu zam! TOKİ'de kura çekilişi Trabzon ve Kırşehir için!