EYT'de yaş şartı olacak mı?

EYT son dakika haberleri her gün ilgili vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT için hükümet tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, EYT son durum nedir? EYT'de yaş şartı olacak mı? EYT ne zaman çıkacak?

EYT'de yaş şartı olacak mı?

Gündemin en çok merak edilen ve sorgulanan konularından biri de EYT. Yıl sonuna kadar düzenlemelerin tamamlanmasının beklendiği EYT'de vatandaşların en çok merak ettiği yaş şartı olacak mı konusu. 20 Aralık EYT son dakika haberleri...

BAKAN BİLGİN'DEN EYT YAŞ ŞARTI AÇIKLAMASI

Bir basın mensubunun, EYT ile teknik sorun olduğuna dair açıklamaları anımsatıp, "Teknik sorun nedir, yaş mıdır?" şeklindeki sorusuna Bilgin, şu karşılığı verdi:

"Teknik sorun ile yaş arasında bir ilişki nasıl kurdunuz bilmiyorum ama teknik sorun adı üzerinde kayıtlarla ilgili sorunlar. Sorunların çözüldüğünü söylüyoruz. Yani sorun var değil. Alt yapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapılacak."

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son günlerde bir tartışma var. Bir yaş şartı getirilecek mi? Emeklilikte yaşa takılanlar ikinci kez yaşa takılacak mı? Bu konuyla ilgili nihai alınan bir karar var mı? Kapsamı, çerçevesi ne olacak?" sorusunu, "Öncelikle tabii EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar ve inşallah ay sonuna kadar da bunu karara bağlayacağız ve 2023'e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız. Olay bu." şeklinde yanıtladı.

EYT NEDİR?

EYT, emeklilikte yaşa takılanlar anlamına gelir. Bu açılımdan da anlaşılacağı üzere, EYT’li bir kimse emeklilik şartlarından olan YAŞ şartını sağlayamamış ve fakat diğer şartları sağlamış, bu nedenle emekliliği bekliyor demektir.

EYT
Asgari ücret 2023 için gözler 3. toplantıda! TOKİ Yozgat - Rize kura çekilişi sonuçları sorgulama Finansal mimari ve altyapı daha da güçlendirilecek 20 Aralık güncel altın fiyatları