EYT ne zaman çıkacak, bugün belli olacak mı?

EYT son dakika haberlerini ilgiyle takip eden vatandaşlar, EYT bugün belli oluyor mu merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Bakan Bilgin'in açıklamaları sonrasında EYT'nin bu hafta içi açıklanması bekleniyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT şartları nelerdir? EYT'de yaş şartı olacak mı? İşte EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeler...

EYT ne zaman çıkacak, bugün belli olacak mı?

Binlerce vatandaş, EYT düzenlemesinde yeni bir gelişme var mı yakında takip ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında EYT ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Bakan Bilgin de EYT ile merak edilen soruları cevaplandırdı ve bu hafta içinde çözüleceğini söyledi. İŞte 28 Aralık 2022 EYT son dakika haberleri...

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile kabine toplantısı sonrasında "Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. Arzumuz EYT'yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak." demişti.

Hürriyet yazarı Noyan Doğan ise EYT ile son yazısında netleşen bazı durumların olduğunu söyledi. EYT düzenlemesi bu hafta belli olsa bile Ocak ayında Meclis'e geleceğini ve Şubat 2023 ayından itibaren uygulanmaya geçileceğini belirtti.

 EYT ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili olarak Kabine Toplantısı sorularına cevap verdi. Düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını belirten Bilgin, yaş şartına ilişkin soru üzerine, "O gün açıklanacak." dedi.

Bilgin, "Seçim sonrasına kaldı gibi iddialar hakkında ne diyorsunuz?" sorusuna ise, "Yok öyle bir şey. Bu hafta açıklanacak." yanıtını verdi.

EYT DÜZENLENMESİNDE KESİNLEŞENLER

Noyan Doğan, EYT ile ilgili yazısında düzenlemeye ait kesinleşen şartları dile getirdi. Buna göre; EYT'den 1999 Eylül ayı öncesi sigortalı olanlar yararlanacak.

4A statüsünde olan kadın çalışanlar için 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin prim gün sayısı gerekli.

Erkek çalışanlar için ise 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin prim sayısı.

1999 yılının Eylül ayı öncesi sigortalı olan Bağ-Kur’lu kadın çalışanlar 7200 prim gün sayısını, erkek çalışanlar da 9000 prim günü tamamladıklarında EYT düzenlemesinden yararlanabilecek.

Eylül 1999 öncesi sigortalı olan Emekli Sandığı’na bağlı memurlardan kadın memurlar 7200 prim gün sayısını, erkek memurlar da 9000 prim günü tamamladıklarında EYT düzenlemesinden yararlanıp, emekli olabilecek.

EYT
Bor satışlarımız servet kazandırdı Bonkör patrondan açıklama: Gayet normal Starbucks severler paket oldu Konutta "Yüzyılın kampanyası" geliyor