EYT ne zaman açıklanacak?

EYT son dakika haberleri, EYT gelişmeleri vatandaşlar tarafından takip ediliyor. 2023 yılına az bir zamanın kaldığı bu günlerde gözler EYT açıklamalarında. Yıl sonuna kadar açıklanacağı söylenen EYT için Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması geldi. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT’de yaş şartı olacak mı? EYT kimleri kapsayacak? İşte EYT son dakika haberleri…

EYT ne zaman açıklanacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT için geri sayım başladı. Vatandaşların yakında takip ettiği EYT ne zaman açıklanacak merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT ile ilgili olarak ne zaman açıklanacağını söyledi. Peki, EYT yaş şartı olacak mı? EYT kimleri kapsayacak, EYT’li ne kadar maaş alacak?

EYT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EYT ile ilgili olarak daha önceki açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023’e girmeden önce halledeceğiz demişti. Son haftaya girildiği bu günlerde EYT ne zaman açıklanacak merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını bildirdi.

EYT YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Vatandaşların, EYT açıklaması ile birlikte en çok merak ettiği konu yaş şartının olup olmayacağı. Bu konuya da Bakan Bilgin cevap verdi. 

Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının EYT düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını belirten Bilgin, yaş şartına ilişkin soru üzerine, "O gün açıklanacak." dedi.

Bilgin, "Seçim sonrasına kaldı gibi iddialar hakkında ne diyorsunuz?" sorusuna ise, "Yok öyle bir şey. Bu hafta açıklanacak." yanıtını verdi.

EYT’Lİ NE KADAR MAAŞ ALACAK?

EYT için şu an kesin bir açıklama yok. Yaş şartının olmayacağı uzmanlar tarafından öngörülüyor. EYT’linin alacağı maaş için ise ne kadar fazla prim ödenirse ona göre emekli maaşı alacağınız yönünde. EYT’nin 2000 yılı öncesinden  prim yatırıldığı için aylık bağlama oranlarının yüksek olacağı düşünülüyor. E-devletten emekli olursam ne kadar maaş alırım yazarak alacakları maaşa bakabilirler. 

27 Aralık güncel altın fiyatları 27 Aralık güncel döviz kurları Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? Gübre ve hayvan yemine indirim