Evini satıp lokanta kuran Tülay Uslu tüm kadınlara örnek oldu

Yozgat'ta 7 yıl önce evini satıp lokanta açan 50 yaşındaki Tülay Uslu, hemcinslerine ekmek kapısı oldu. Yöresel ev yemekleri yapan Uslu, "Burada 3 bayan çalışıyoruz, her gün farklı ev yemekleri yapıyoruz. Günlük 3-4 çeşit yöresel yemeklere de yer veriyoruz. Müşterilerimizin her isteğine cevap veriyoruz." dedi.

Evini satıp lokanta kuran Tülay Uslu tüm kadınlara örnek oldu

Yozgat’ta evde oturmak yerine iş hayatına atılmaya karar veren 3 çocuk annesi Tülay Uslu (50), oturduğu evini satarak 2016 yılında eşinin de teşvikiyle yöresel yemekler üzerine bir lokanta açmaya karar verdi.

Evini satıp lokanta kuran Tülay Uslu tüm kadınlara örnek oldu - Resim : 1

Önceleri beyran çorbası ve pöç kebabıyla müşterilerini ağırlayan kadın girişimci Tülay Uslu, çevresinin tavsiyesi üzerine yöresel ev yemekleri de yapmaya başladı. Açtığı lokantada birbirinden leziz yemekleri müşterilerine sunan Uslu, 2 kadının da iş gücüne katılmasını sağladı. Uslu yaptığı girişimle diğer kadınlara da örnek oldu. Sadece kadınların çalıştığı ve günlük 4 çeşit yemeğin çıktığı lokantada Uslu ve arkadaşları, gelen müşterilerini misafir edasıyla ağırlamaya çalışıyor.

Evini satıp lokanta kuran Tülay Uslu tüm kadınlara örnek oldu - Resim : 2

“BİZ ONLARI MÜŞTERİ OLARAK DEĞİL MİSAFİR OLARAK GÖRÜYORUZ”

İş kurma hayaliyle evini satarak 7 yıl önce lokanta açan 3 çocuk annesi girişimci Tülay Uslu, lokantada günlük 4 çeşit ev yemeği çıkardıklarını söyledi. Kadın istihdamına da katkıda bulunduğunu söyleyen Uslu, “Evimizi satarak bu lokantayı 7 yıl önce açtık. Açıldıktan 6 ay gibi bir süre sonra da devletten destek aldık. Aldığım destekle iş yerimin malzemelerinin yüzde 70’ini karşıladık. Yemeklerimize anne eli değiyor, evde kendi yaptığımız yemekleri burada gelen misafirlerimize sunuyoruz. Biz onları müşteri olarak değil misafir olarak görüyoruz ve onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Burada 3 bayan çalışıyoruz, her gün farklı ev yemekleri yapıyoruz. Günlük 3-4 çeşit yöresel yemeklere de yer veriyoruz. Müşterilerimizin her isteğine cevap veriyoruz. Müşterilerimize teşekkür ediyoruz geri dönüşü güzel oluyor. Açıldığımızdan beri kalitemizden ve lezzetimizden ödün vermiyoruz” dedi.

Evini satıp lokanta kuran Tülay Uslu tüm kadınlara örnek oldu - Resim : 3

 

Kaynak: İHA

Fed faiz kararı sonrasında dolar ve euro kurunda son durum! Kadınlara 4 bin TL devlet desteği verilecek mi? Bakanlıktan açıklama geldi Fed faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında son durum! Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı belirlendi