Erzincan afeti sonrası Çöpler Altın Madeni’nin sahibi olan SSR Minig’in hisseleri çakıldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni öğlen saatlerinde çöktü. Yaşanan afet sonrasında madenin sahibi SSR Mining'in hisseleri tüm borsalarda çakıldı.

Erzincan afeti sonrası  Çöpler Altın Madeni’nin sahibi olan SSR Minig’in hisseleri çakıldı

Erzincan İliç’te toprak kayması yaşanan Çöpler Altın Madeni’nin Çalık Holding ile birlikte sahibi olan SSR Minig’in hisseleri hem ABD hem de Kanada borsasında sert düştü.

Erzincan afeti sonrası  Çöpler Altın Madeni’nin sahibi olan SSR Minig’in hisseleri çakıldı - Resim : 1

YÜZDE 50’DEN FAZLA DEĞER KAYBETTİ

Türkiye saati ile 16.30’da açılan NASDAQ’da (ABD) şirketin hisseleri yüzde 50’den fazla değer kaybetti. Dün günü 9,72 dolar ile kapatan şirketin hisseleri 16.30’da 8,23 dolar ile açıldı. 1 saatten kısa sürede 4,50 dolara kadar geriledi ve 22 senelik dibi gördü. Şirketin hissesi şu an NASDAQ’da 2002’deki değerine kadar gerilemiş durumda.

Toronto (Kanada) borsasında ise dünü 13,08 Kanada Doları’ndan kapatan şirket 11,11 Kanada Dolar'ı ile açıldı. NASDAQ’la benzer şekilde 1 saatte yüzde 50’den fazla değer kaybetti. Şu an için 6,16 Kanada Doları’ndan işlem görüyor.

Erzincan afeti sonrası  Çöpler Altın Madeni’nin sahibi olan SSR Minig’in hisseleri çakıldı - Resim : 2

Kaynak: İHA

İsrail bankalarının notu düştü Memur temsilcisi, Bakan Işıkhan ile '3600 Ek Gösterge'yi görüştü Aytemiz, 600. istasyonuyla Türkiye'deki büyüme hamlesini sürdürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uluslararası firmalara davet