Erken emekliliğin yollarını arayan vatandaşlar borçlanma yapabiliyorlar fakat bu borçlanma sadece askerlik ve doğum için geçerli

Meclis çalışmalarına ara verince EYT yasasının tamamlanması da gecikecek. Meclisin açılacağı tarihi Ak Parti Başkanvekili söyledi. Meclis 21 şubat tarihinde çalışmalara başlayacak. EYT ile birlikte yeni şartlar da geliyor.

Erken emekliliğin yollarını arayan vatandaşlar borçlanma yapabiliyorlar fakat bu borçlanma sadece askerlik ve doğum için geçerli

EYT düzenlemesi Meclis'in Kahramanmaraş depremi sonrası ara vermesi nedeniyle durmuştu. 

Ülkemizde yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle ulusal yas ilan edilerek, olağanüstü durum kararı aldıklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Bu kapsamda EYT yasasıda mecliste askıda kaldı. Meclis çalışmalarına ara verince EYT yasasının tamamlanması da otomatik gecikecek. Meclisin açılacağı tarihi Ak Parti Başkanvekili açıkladı. Meclis 21 şubat tarihinde çalışmalara başlayacak.

EYT'DE YENİ ŞARTLAR
Karar'ın haberine göre; EYT yasası ile birlikte yaş şartı aranmadan, prim gününü dolduranlar, sigortalılık süresini dolduranlar ve 2000 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar emekli olabilecekti. Bu yasa ile birlikte yaş şartı aranmıyordu. Kısmi emeklilik için kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaş şartı devam ediyor.

BORÇLANMA YAPILIYOR
Staj şartı EYT kapsamında değerlendirilmeyecek, prime eklenmeyecek. Erken emekliliğin yollarını arayan vatandaşlar borçlanma yapabiliyorlar fakat bu borçlanma sadece askerlik ve doğum için geçerli. Bir de kişilerin staj dönemlerini de sigortalı olarak gösterme çalışmaları da devletten olumsuz dönüş aldı.

Hükümet bu taleplerin gereğini yerine getirmeme kararı aldı. 

Fırsatçılar boş durur mu? Yine fiyatlar arttı İşsizlik ödeneği 15 Şubat'ta yapılacak BDDK'dan depremzedelere yönelik ilave kararlar! Memur ve emekli maaşlar ne zaman yatacak?