Erciyes'te turizmi canlandıracak keşif! 385 metre derinlikten çıktı

Erciyes Dağı'nda sürmekte olan jeotermal sondaj faaliyetlerinde 35,9 derecelik su elde edildi. Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen çalışmalarda 385 metre derinlikte 35,9 derece sıcak su bulunan Erciyes Dağı'nda 420 metreye kadar inilip, 50 derecenin üzerinde sıcak su elde edilmesi bekleniyor. Çalışmalar sonucunda su bölgede termal turizmin de yaygınlaşmasını sağlayacak.

Erciyes'te turizmi canlandıracak keşif! 385 metre derinlikten çıktı

Erciyes'ti canlandıracak keşif! Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı’ndaki jeotermal kuyu faaliyetlerini değerlendirdi.

Erciyes'te turizmi canlandıracak keşif! 385 metre derinlikten çıktı - Resim : 1

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda 385 metre derinlikte 35,9 derece sıcak su bulunan Erciyes Dağı'nda 420 metreye kadar inilip, 50 derecenin üzerinde sıcak suya ulaşılması hedefleniyor.

Erciyes'te turizmi canlandıracak keşif! 385 metre derinlikten çıktı - Resim : 2

Çalışmalar kapsamında KASKİ laboratuvarına gönderilen su ile ilgili test işlemleri de devam ediyor.

Erciyes'te turizmi canlandıracak keşif! 385 metre derinlikten çıktı - Resim : 3

SONA YAKLAŞILIYOR

Büyükkılıç, Erciyes'te termal su ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti.

Erciyes'te turizmi canlandıracak keşif! 385 metre derinlikten çıktı - Resim : 4

Büyükkılıç, 36 dereceye yakın sıcak suya ulaşıldığını vurgulayarak, "Test çalışmaları devam ediyor. 35 derecenin üzerinde, 36 dereceye yakın ısı, saniyede 5 litre su akışı var. Bu bizi tatmin eder diye umuyor ve inanıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Çalışmalar ve incelemeler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Erciyes'te turizmi canlandıracak keşif! 385 metre derinlikten çıktı - Resim : 5

Bakan Fidan'dan Dünya Türk İş Konseyi'nde önemli mesajlar Gençlere vergisiz cep telefonu ne zaman uygulamaya alınacak? Bakan Abdulkadir Uraloğlu yanıtladı Yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisi yükseldi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 15 Eylül 2023 güncel döviz kuru