Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? 2023 Haziran enflasyon beklentisi nedir?

Enflasyon oranı merakla bekleniyor. Bugün açıklanacak hazirana ayı enflasyon oranı ile altı aylık ortalama belli olacak. Memur ve emekli maaş zam oranlarını etkileyecek rakamlar TÜİK tarafından ilan edilecek. Peki, enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? İşte uzmanların 2023 Haziran ayı enflasyon beklentisi...

Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? 2023 Haziran enflasyon beklentisi nedir?

Haziran ayı enflasyon oranı bugün açıklanacak. Ekonomide gözler enflasyon verilerinde. Altı aylık enflasyon farkının belli olması ile memur-emekli maaş zamları ortaya çıkacak. Peki, TÜİK enflasyon oranını saat kaçta açıklayacak?

ENFLASYON ORANI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından haziran ayı enflasyon oranı 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

HAZİRAN ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,91 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,25 ve en yüksek yüzde 4,85 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,91) göre bir önceki ay yüzde 39,59 olan yıllık enflasyonun yüzde 38,20'ye ineceği hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi haziranda yüzde 47,32'den 42,07'ye geriledi.

Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,04 artış göstermişti.

Enflasyon
Haziran enflasyonu açıklandı Merkez Bankası'ndan özel bankalara döviz desteği Memur maaşı 22 bin TL oluyor! Ulaştırma Bakanı açıkladı! Kurban Bayramı tatilinde 35 milyon vatandaş seyahat etti