Enerji Bakanı Bayraktar, Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'nde Önemli Açıklamalarda Bulundu

Bakan Bayraktar, Kars, Ardahan ve Iğdır'ın enerji arzının artırılmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Enerji Bakanı Bayraktar, Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'nde Önemli Açıklamalarda Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'ne katıldı.

Enerji Potansiyeli ve Gaz Tedariki

Bakan Bayraktar, bu üç ilimizin hem Türkiye hem de Avrupa'nın enerji arzına sağladığı katkıları şu sözlerle dile getirdi:

"Kars, Ardahan ve Iğdır, Türkiye'nin doğal gaz ve petrol tedarikinde önemli bir rol oynuyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) bu şehirlerden geçiyor, bu da onların uluslararası enerji tedarikine katkısını artırıyor."

Güneş Enerjisi Üretimi ve Doğal Gaz Projeleri

Bayraktar, bu illerde güneş enerjisinden elektrik üretim potansiyelini değerlendirdiklerini vurguladı. "Doğal gazın ulaşmadığı bölgelerde doğal gaz iletimi için projeler geliştirmekteyiz. Kars, Ardahan ve Iğdır bugün doğal gaz kullanıyor ve bu durumu, gaz altyapısını genişleterek daha fazla ilçeye taşımak amacıyla sürdürüyoruz," ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar (fotoğrafta), Başkent Millet Bahçesi'nde...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar (fotoğrafta), Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'nin açılışına katılarak konuşma yaptı.

BİM 6 Eylül 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu ile Kaçırılmayacak Ürünler Satışta! Bisiklet, TV, Süpürge Kilis'te Kırmızı Biber Hasadı ve Kurutma Sezonu "Vergide adaleti sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz" İzmir Ticaret Borsası'ndan OVP Değerlendirmesi