En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Bakan Bilgin net rakamı duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca memurun merakla beklediği temmuz zammıyla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu memur zammıyla ilgili Bilgin, "En düşük memur maaşı net 22 bin TL olacak" dedi.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Bakan Bilgin net rakamı duyurdu

Milyonlarca memurun merakla beklediği temmuz zammı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi.

Bakan Bilgin'in katıldığı bir televizyon programında memur zammı ile ilgili iddialara son noktayı koydu.

İşte Bilgin'in açıklamalarından derlenenler:

EYT ve asgari ücret dahil olmak üzere çok sayıda konuyu istikrar sayesinde çözdük. O yüzden rehavet olmamalı. Demokrasi içinde istikrar çok çok daha önemli.

2 yılı aşkın süredir çok sorunlarla karşılaştık ama hepsini çözdük. EYT çok büyük bir sorundu. Önümüzde tamamlanmamış dosyalar var. Taşeron işçiler bunlardan biri. Şu an 100 bin civarı kalan bir grup var. Çalışmalarımız sürüyor bu konuda. Bu konuda planlamamız hazır.

Memurlarla ilgili çok ciddi bir düzenleme yapacağız. Temmuz ayında en düşük memur maaşı net 22 bin lira olacak.

Memura kira desteği nasıl olacak? Bakan Yanık açıkladı: Vatandaşlık maaşı kimlere verilecek? Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin'den asgari ücret zam açıklaması! Kira sorununda 'sığınmacı' etkisi