Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için 100. yıl ikramiyesi talimatı verdiği ifade edildi. AK Parti MYK'sında gündeme geldiği belirtilen 'emekliye 100. yıl ikramiyesi' için çalışmaların başladığı ifade edildi. 15 milyona yakın emekli, ara zam ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı için verilmesi beklenen ikramiyeye odaklandı.

Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak?

Ara zam bekleyen milyonlarca emekliler için bir de ikramiye haberi ortaya çıktı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde emekliye 100. yıl ikramiyesi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına 5 bin TL ikramiye için çalışma başlatılması talimatı verdiği ifade edildi.

Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak? - Resim : 1

15 milyona yakın emeklinin beklediği ikramiyenin AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ana gündem maddelerinden biri olduğu belirtildi.

Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak? - Resim : 2

Toplantıda, emekli vatandaşların maaşlarındaki zorlukları ve geçinme sıkıntılarını dile getiren parti kurmayları, bu konuda yapılan talepleri iletti.

Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak? - Resim : 3

CUMHURİYET'İN 100. YILI İÇİN EMEKLİYE ÖZEL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ? 

Erdoğan, emekli maaşında iyileştirme yapılacağını duyurmuştu. Meclisin açılması ile birlikte bu konuda bir hareketlilik bekleniyor.

Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak? - Resim : 4

Son günlerde ise tüm emeklilere 'ikramiye' verilmesi de gündeme geldi. Cumhuriyetin 100. yılında 5 bin lira tutarında olacağı belirtilen bu ödemenin 'Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi' adı altında bir seferlik verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak? - Resim : 5

NE ZAMAN UYGULANACAK?

Emeklilere iyileştirme için yasa çıkarılacak. Meclis de 1 Ekim'de açılıyor. Bu nedenle ek zam en erken Ekim ayında Meclis'e taşınarak yasalaştırılacak. Yürürlük tarihi de bu süreçte belli olacak.

Emekliler için 100. yıl ikramiyesi! Hesaplara ne zaman yatacak? - Resim : 6

Kredi kartı kullananlar dikkat! Getirilecek sınırlamalar belli oldu Benzine zam! Tabelalar yeniden değişti Uluslararası kuruluş Fitch, Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini yükseltti Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 14 Eylül 2023 güncel döviz kuru