Emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek?

Emekli ve memurların zamlı maaş farkları ne zaman ödenecek merak ediliyor. Memur ve emeklilerin maaşlarına yüzde 30 yapılmış, geçen hafta Meclisten geçen düzenleme, Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Peki, maaş zam farkları ne zaman hesaba geçecek? Emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek? İşte 2023 zamlı maaş takvimi...

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek?

Vatandaşlar, memur ve emekli maaş zam farkı ödemeleri ile ilgili son dakika haberleri merak ediyor. Aralık ayı enflasyon miktarının belli olması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağı duyuruldu. Önce Meclisten geçen zam oranı, sonrasında Resmi Gazete'de yayınlandı. Zamlı maaş farklarının hesaba geçeceği tarihle ilgili ise yetkililer, iki parça şeklinde olabileceğini söyledi. Peki, emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek? Zamlı maaş farkları ne zaman hesaba geçecek? İşte detaylar...

YÜZDE 30 ZAM RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Memur ve emeklilere yüzde 30 Zam oranına yönelik yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren kanun şöyle:

“31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 19 uncu maddesinin 27 nci, 29 uncu, 33 üncü ve geçici 2 nci maddelerine göre 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla hesaplanan aylık tutarları dosya bazında ödenmesi gereken miktar esas alınmak kaydıyla 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere %30 oranında artırılır”.

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek? - Resim : 1

ZAMLI MAAŞ FARKI NE KADAR?

Zam oranının netleşmesinin ardından zamlı maaşların yatacağı tarih de gündemde yer alıyor.

Buna göre memurlar ilk olarak yüzde 16.48 zam alacak. Ancak 13.52’lik zam ise kanunla tanımlanacak. Kalan yüzde 13.52’lik zam ise ilerleyen günlerde hesaplara yatırılacak.

2023 Ocak zammı sonrasında maaş ödemelerinin 15 Ocak sonrasında başlaması bekleniyor.

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek? - Resim : 2

EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Öte yandan basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memur ve emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşlarının ne zaman yatacağıyla ilgili olarak yaptığı konuşmasında:

“Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15’inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur” dedi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü duyurdu: 85 işçi alımı gerçekleştirilecek 16 Ocak 2023 güncel altın fiyatları 16 Ocak 2023 güncel döviz kurları Merkez Bankası'ndan kritik karar