Emekli maaş zammı 2023: SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne zaman olacak?

Emekli maaş zammı, binlerce emeklinin gündeminde. Memur maaş zammı için tasarının Meclise sunulması sonrasında SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak sorgulanmaya başlandı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaş zammı 2023: SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne zaman olacak?

Emekli maaş zammını belirleyecek faktörlerden biri olan altı aylık enflasyon farkı belli oldu. Memur maaşı zam düzenlemesi sonrasında gözler emekli maaşına yapılacak zamma çevrildi. Peki, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak?

ALTI AYLIK ENFLASYON FARKI NE ÇIKTI?

Altı aylık enflasyon farkı, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için önemli. Haziran ayı enflasyon verileri sonrasında 2023 altı aylık enflasyon farkı 19,77 oldu.

Emekli maaş zammı 2023: SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne zaman olacak? - Resim : 1

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız."

Emekli maaş zammı 2023: SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne zaman olacak? - Resim : 2

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

6 aylık enflasyon oranı ile Temmuz emekli zammı belli oldu. Buna göre SSK, Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 19,77 oranında artacak. Bunun yanında refah payının da eklenmesi bekleniyor.

Emekli maaş zammı 2023: SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne zaman olacak? - Resim : 3

Emekli maaşları için iyileştirmeler yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve ilgili bakanlarımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. " dedi.

Uzmanların görüşüne göre şu an için 7.500 lira olan en düşük emekli maaşının temmuz ayında yapılacak zam oranın ardından 10 bin liraya yükseltilmesi bekleniyor.

Enflasyon
KDV oranları arttı! Akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? 78 milyon 825 bin TL hesaplara yatıyor Türk lirası mevduat ve katılma hesapları için zaman aralığı genişletildi Kendi evini yapacaklara 800 bin TL'ye kadar kredi, dönüştüreceklere 500 bin TL hibe