Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman hesaplara yatacak?

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri merak ediliyor. Cumhuriyet'in 100. yıldönümü nedeniyle bir defaya mahsus verilen 5000 TL ikramiye, çalışan emeklilere de verilmesi kararlaştırıldı. TBMM'de kabul edilen öneri sonrasında vatandaşlar, çalışan emekliye ikramiye ödemesi ne zaman merak ediyor. Peki, 5 bin lira ikramiye ne zaman hesaplara geçecek?

Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman hesaplara yatacak?

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İlk düzenlemeden faydalanamayan 5 milyona yakın çalışan emekli, çiftçi ve Bağkurlu esnafa da 5 bin ikramiye verilmesi kararlaştırıldı ve düzenleme Meclis'ten geçti. Peki, emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman hesaplara yatacak? - Resim : 1

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!

Cumhuriyet'in 100. yıldönümü nedeniyle 5 bin lira ikramiye verilmesine karar verilmişti. Fakat ilk düzenlemede bu ikramiyeden çalışan emekliler faydalanamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla iki bakanlık konuyla ilgili teklifi Meclise sundu. Torba yasaya konulan teklif, TBMM'de kabul edildi.

Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman hesaplara yatacak? - Resim : 2

Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman hesaplara yatacak? - Resim : 3

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emekliye 5 bin ikramiye ödemesine ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabulü sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Böylece teklif yürürlüğe girmiş olacak. Fakat henüz çalışan emekliye ikramiye ödemesine dair tarih belli değil. 5000 lira ikramiyenin yılbaşından önce hesaplara geçmesi bekleniyor. Konuya dair resmi açıklama geldiği vakit haberimiz güncellenecek.

Asgari ücret ilk toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? İşsizlik oranı yüzde 8,5'e düştü! Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kurunda haftanın ilk rakamları Haftanın ilk gününde gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira?