Ekonomi zirvesinde iş dünyası temsilcilerinden istikrar vurgusu: Seçim gündemi, yatırımlara engel değil

Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken iş dünyası temsilcileri de istikrar vurgusu yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde iş dünyası temsilcileri, yaklaşan genel seçim öncesi ekonominin durağan bir seyir aldığını ancak bunun seçim sonucunda yaşanacak istikrar süreci ile birlikte normale dönmesini beklediklerini söylediler.

Ekonomi zirvesinde iş dünyası temsilcilerinden istikrar vurgusu: Seçim gündemi, yatırımlara engel değil

Bu yıl Tek Dünya Ortak Gelecek temasıyla gerçekleştirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde iş dünyası temsilcileri, yaklaşan genel seçim öncesi ekonominin durağan bir seyir aldığını ancak bunun seçim sonucunda yaşanacak istikrar süreci ile birlikte normale dönmesini beklediklerini söylediler.

Sapanca’da gerçekleştirilen, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 2023 buluşmasında, Türkiye’deki birçok ünlü markanın kurucusu ve temsilcisi ile ekonomi, iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri bir araya geldi. İki gün süren zirvenin açılışını Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati yaptı.

Ekonomi zirvesinde iş dünyası temsilcilerinden istikrar vurgusu: Seçim gündemi, yatırımlara engel değil - Resim : 1

Açılış konuşmasında yaklaşan seçimlere değinen Bakan Nebati, “Seçim sonrası yaşanacak siyasi istikrarın iş dünyasına olumlu etkilerini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Türkiye’nin yıllarca hayalini kurduğu gerek sanayide, gerek havacılıkta gerekse savunma sanayii ve sosyal haklar alanındaki gelişmelerin son bir iki ay içerisinde yaşandığını hatırlatan Bakan Nebati, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her alandaki müjdelerine her gün bir yenisini daha ekliyor. 14 Mayıs sonrası yaşanacak siyasi istikrar iklimi ile birlikte bu gelişmelere ekonomide yaşanacak olumlu havanın da ekleneceğine inanıyoruz” dedi.

Zirveye katılan iş dünyası temsilcilerinden de seçimde istikrar mesajları geldi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin konuğu olan Atış Grup CEO’su Ahmet Atış, gazeteciler, ekonomi, siyaset ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı zirvede, yükselen yatırımlar, yeni teknolojiler ve inovatif girişimler üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Ekonomi zirvesinde iş dünyası temsilcilerinden istikrar vurgusu: Seçim gündemi, yatırımlara engel değil - Resim : 2

“SEÇİM GÜNDEMİ, YATIRIMLARA ENGEL DEĞİL”
Türkiye’nin bir fırsatlar ülkesi olduğunu belirten Ahmet Atış, ülkede herkesin iş yaparak para kazanmak istediğini ancak en ufak bir gündem değişikliğinin, herkesi durdurduğunu söyledi.   

“Biz şirket olarak her zaman önümüze bakıyor ve yeni yatırımlara odaklanıyoruz” diyen Ahmet Atış,  ”Bir projeyle ilgili karar verdiğimizde ülkenin durumunu, ekonomik ya da siyasi koşullarını bir kenara bırakıp işimize odaklanıyoruz. Bugün ülkede seçim var diye hiç kimse bir şey yapmıyor. Biz kimsenin hareket etmediği bir ortamda 3,2 milyar liralık arazi yatırımı yaptık. Bu çalışmaları yaparken yabacı yatırımcıyı da mümkün olduğu kadar Türkiye’ye çekmeye çabalıyoruz. İstikrarlı bir ekonomi için istikrarlı bir ülke yönetiminin şart olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar Türkiye’ye yatırım yapan hiçbir yabancı yatırımcı zarar etmedi. Hedefinize odaklanıp doğru çalıştığınızda başarıyı elde etmemek çok zor” şeklinde konuştu.

Ekonomi zirvesinde iş dünyası temsilcilerinden istikrar vurgusu: Seçim gündemi, yatırımlara engel değil - Resim : 3

Emekliye maaş düzenlemesi yolda Son dakika! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Petrolle ilgili büyük bir müjde verebilir Asgari ücret ve emekli maaşına ne kadar zam gelecek? TÜRK-İŞ: Yoksulluk sınırı 33 bini aştı