Düzenleme yolda! Kredi kartlarında yeni dönem

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da (OVP) detaylar belli oldu. Kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunu artırmak için, SGK kapsamında toplanan veri setleri ile Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonu sağlanacak. İç talebi dengelemek, enflasyon beklentilerini çıpalamak ve cari açığı azaltmak amacıyla da bireysel krediler ve hedefli olmayan ticari kredilerde seçici miktarsal sıkılaştırma politikaları uygulanacak.

Düzenleme yolda! Kredi kartlarında yeni dönem

OVP’de hayatı etkileyecek bazı düzenlemeler şöyle olacak: *Sosyal yardım sistemi gözden geçirilecek. Yardım sistemi, işgücüne katılıma engel olmayacak, aile odaklı ve fert başına asgari bir geliri garanti edecek şekilde yeniden kurgulanarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarının daha etkin kullanımı sağlanacak.

Düzenleme yolda! Kredi kartlarında yeni dönem - Resim : 1

*Sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlamadan geri ödeme kriterleri incelenecek, değer bazlı geri ödeme yöntemleri yaygınlaştırılacak ve yurtdışından temin edilen ilaçlar gibi hızlı artış gösteren gruplarda harcamaların etkinleştirilmesi sağlanacak.

Düzenleme yolda! Kredi kartlarında yeni dönem - Resim : 2

KARTLARA GERÇEK GELİR AYARI

Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil çalışma modellerinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek mevzuat düzenlemeleri hayata geçirilecek.

Düzenleme yolda! Kredi kartlarında yeni dönem - Resim : 3

İş Kanununda sosyal taraflar ile diyalog halinde yapılacak değişiklikler ve bu doğrultuda gerçekleştirilecek ikincil mevzuat çalışmaları ile işgücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlanacak.

 Sosyal güvenlik mevzuatı, yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getirilecek.

Düzenleme yolda! Kredi kartlarında yeni dönem - Resim : 4

Bir sigara grubuna daha zam OVP'deki kredi kartı detayı dikkatleri çekti Araç sahiplerine sevindirici haber Doların 42 TL'ye yükseleceği tarih duyuruldu: İşte o tarih