Depremler nedeniyle bölgesel kriz gerekçeli işsizliği önlemek için devreye alınan kısa çalışma ödeneğinde süre uzatıldı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından, bölgesel kriz gerekçeli işsizliği önleyip istihdamı korumak amacıyla devreye alınan kısa çalışma ödeneğinin sünesi 3 ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depremler nedeniyle bölgesel kriz gerekçeli işsizliği önlemek için devreye alınan kısa çalışma ödeneğinde süre uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası devreye alınan kısa çalışma ödeneğinin süresi 3 ay daha uzatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 3 ayda yaklaşık 1 milyar liralık ödeme planlandığı açıklanmıştı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depremler nedeniyle bölgesel kriz gerekçeli işsizliği önlemek için devreye alınan kısa çalışma ödeneğinde süre uzatıldı - Resim : 1

7 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR UZATILDI

Kısa çalışma uygulaması 3 ay daha uzatıldı.

8 Mayıs tarihinden itibaren kısa çalışma uygulaması biten işyerleri için başvuru yapanlara yönelik kısa çalışma ödeneğinin süresi uygunluk tespiti yapılmasına gerek bulunmaksızın 7 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

Yaklaşık 115 bin kişinin kısa çalışma ödeneğinden faydalanması bekleniyor.

Bu arada işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmak ve işsizlik riskini azaltmak için yüzde 30 olarak belirlenen İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı.

Kahramanmaraş deprem
Mehmet Şimşek’ten CDS mesajı Deprem bölgesinde o süre uzatıldı Yıl sonuna kadar ek vergi artışı olacak mı? Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 2 yıldan bu yana en düşük seviyeyi gördü