Depolarınızı doldurun! Benzine zam geliyor

Petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklerle birlikte akaryakıt fiyatları takip ediliyor. Akaryakıtta bu kez zam haberi geldi. Benzin ve motorinin litre fiyatlarına 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 35 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Bu zamla birlikte benzinin litre fiyatı ortalama 41 lira 61 kuruşa yükselecek.

Depolarınızı doldurun! Benzine zam geliyor

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki artışla birlikte benzine 21 Haziran cuma gününden itibaren uygulanmak üzere 1 lira 35 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 40,64 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise 40,3 liradan satılıyor.

Benzinin litre fiyatına 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 35 kuruş zam bekleniyor. Motorin fiyatlarında ise bir değişiklik bulunmuyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 40,21 TL
Motorin litre fiyatı: 39,26 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 40,14 TL
Motorin litre fiyatı: 40,56 TL

Ankara

Benzin litre fiyatı: 41,24 TL
Motorin litre fiyatı: 41,63 TL

İzmir

Benzin litre fiyatı: 41,52 TL
Motorin litre fiyatı: 42,00 TL

Antalya

Benzin litre fiyatı: 41,99 TL
Motorin litre fiyatı: 42,48 TL

ATM'lerden para çekme limiti değişiyor! Tarih belli oldu Kiraya yüzde 65 maaşa yüzde 25 zam İkinci el piyasasında durağanlık ne kadar devam edecek? Son dakika! Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu (ESK) alacak!