Cüneyd Zapsu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Cüneyd Zapsu, AK Parti ve BİM kurucuları arasında yer alan işinsanı. 2008'e kadar Ak Parti merkez yürütme kurulu üyesi olan Cüneyd Zapsu, kurucusu olduğu BİM'den ayrıldıktan sonra A101 kuruluşunda yer aldı. Peki, Cüneyd Zapsu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Cüneyd Zapsu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Adalet ve Kalkınma Partisi kurucuları arasında yer alan Cüneyd Zapsu 'Çalıştıracak adam bulamıyorum' sözleri ile gündem oldu. BİM marketleri kurucuları arasında yer alan Cüneyd Zapsu, rakibi olan A101 marketleri kuruluşunda da yer aldı. İşte Cüneyd Zapsu hakkında merak edilenler, hayatı ve biyografisi...

CÜNEYD ZAPSU KİMDİR?

Cüneyd Zapsu, 19 Kasım 1956 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Pertev Zapsu, iktidardaki Demokrat Parti'nin önemli üyelerindendi. Pertev Zapsu, 27 Mayıs Darbesi'nden sonra yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Bu nedenle Cüneyd Zapsu, çocukluğunu Münih'te geçirdi ve 1962-1967 yılları arasında ilkokul eğitimini orada tamamladı. 1967-1974 yılları arasında İstanbul'da Alman Lisesi'nde öğrenim gördü.

1979 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi iktisat bölümünü tamamladı. Özel sektörde iş hayatına başlayan Zapsu, Almanya'da üniversiteye devam ettiği dönemde babasının Almanya'da kurduğu tekstil şirketini canlandırdı. Daha sonra ağabeyiyle birlikte fındık ihracatına başladı.

1979 yılında fındık sektöründe hizmet veren Balsu Gıda’yı kurmuştur ve halen yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir.

1995 yılında Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM) kurucu üyesi olarak 1999 yılında kadar yönetim kurulu üyeliğini sürdürmüştür.

2001’de Ak Parti kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2008 yılına kadar MKYK ve Ak Parti Genel Başkanı Özel Danışmanı olarak görev yaptı. Mart 2008’de partideki tüm görevlerinden istifa ettikten sonra kurduğu Cuneyd Zapsu Danışmanlık A.Ş ile danışmanlık hizmetleri vermektedir.

2003'te BİM'deki hisselerini sattı.

2008-2010 yılları arasında A101 Yeni Mağazacılık A.Ş.’nin kurucu üye ve hissedarıdır.

2012-2020 yılları arasında Coca Cola Inc.’de kıdemli danışmanlık yapmıştır.

Rosatom State Nuclear Energy Corporation’da kıdemli danışman olarak görev almıştır.

kimdir
Gel bakalım Sam efendi! TOKİ Kırıkkale kura çekilişi sonuçları sorgulama Gözler Cuma gününe çevrildi 22 Aralık güncel altın fiyatları