Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Kütahya İş Dünyası Buluşması'nda Ekonomik Beklentileri Paylaştı

Cevdet Yılmaz, Kütahya'da iş dünyasıyla bir araya gelerek Avrupa'nın büyüme tahminlerini ve ihracat hedeflerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Kütahya İş Dünyası Buluşması'nda Ekonomik Beklentileri Paylaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahya'da düzenlenen Kütahya İş Dünyası Buluşması'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu gelecek yıl, bu yıldan daha iyi büyüyecek. Uluslararası kuruluşların beklentisi bu yönde. Dolayısıyla ihracatçılarımız için gelecek yıl daha olumlu bir perspektife sahibiz," dedi.

Ekonominin Güçlü Performansı

Yılmaz, Türkiye'nin büyüme hedefleri ve iş dünyasının katkıları üzerine konuşurken, gazetecilere de şu bilgileri aktardı: "Geçen yıl büyüme hızımız yüzde 25,1 oldu. 14 yıllık kesintisiz büyüme sürecimizi sürdürdük. Ekonomimiz, nominal dolar bazında dünyanın 17. büyük ekonomisi konumunda ve satın alma gücü paritesine göre 11. sıradayız."

Gelecek Yıl İçin İyimser Beklentiler

Yıl sonunda büyümenin yüzde 3,5, 2024'te ise en az yüzde 4 olarak beklenildiğini bildiren Yılmaz, ayrıca, bu yıl 264 milyar dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı. Hizmet ihracatının da 100 milyar doları geçeceğini dile getiren Yılmaz, turizm gelirlerinin 60 milyar dolara doğru ilerlediğine dikkat çekti.

Afetlerin Yönetimi ve Ekonomik Direnç

Geçen yıl yaşanan depremlerin ardından, şehirlerin afete karşı dayanıklılığını artırmanın önemine değinen Yılmaz, "Afetten önce harcadığınız 1 lira, afetten sonra 7 liraya karşılık geliyor. Krizler ile karşılaşmamak için riskleri yönetmemiz gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından basına kapalı toplantıya geçildi, iş dünyası temsilcileriyle istişarelerin devam edilmesi planlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (ortada), Zafer Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (ortada), Zafer Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen "Kütahya İş Dünyası Buluşması" programına katılarak konuşma yaptı. Programa; Kütahya Valisi Musa Işın (sol 2), AK Parti milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı (solda), Adil Biçer (sağ 2) ve Mehmet Demir (sağda) de katıldı.

Hatay'da Çocuk Evleri Sitesi Açılışı ve Sosyal Destek Ödemeleri Ticaret Bakanı Bolat, Enflasyon Rakamlarını Duyurdu BDDK Memur Alım İlanını Az Önce Duyurdu: 45 Yüksek Maaşlı Kadro için Başvuru Şartları KPSS 50 Puan ve 18 Yaşını Doldurmak Yetiyor! KMÜ'de Yüksek Maaş ile Personel Alımı Başladı