Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sıfır ve ikinci el otomobil ile fahiş kira artışı açıklaması: Oluşan balonu takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde artan sıfır ve 2. el araba fiyatları ile fahiş kira fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sıfır ve ikinci el otomobil ile fahiş kira artışı açıklaması: Oluşan balonu takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası millete seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları açıklarken, son dönemlerde artan araba ve kira fiyatlarıyla ilgili de konuştu. 

KİRADA YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlayan yüzde 25 kira artış sınırlamasının bu sene de devam edeceğini açıklarken, "Son 21 yıldır kararlılıkla sürdürdüğümüz halkımızı enflasyona ezdirmeme prensibimize bugün de sahip çıkıyor. Fahiş kira artışlarına karşı geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde oranı yüzde 25 ile sınırlanmıştık. Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

ARAÇ FİYATLARINDA OLUŞAN BALONU TAKİP EDİYORUZ

Son zamanlarda artan araba fiyatlarına da değinen Erdoğan "Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Tamahkarlıktan ve aç gözlülükten kaynaklanan bu meselenin üstüne gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul'da rekor Hızlı tren biletlerine zam Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması Kılıçdaroğlu'nun VIP tatilinin arkasından kamu ihalelerinin patronu çıktı