Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı: Türkiye'de de boş evlerden vergi alınır mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez turu dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Göze çarpan sorulardan biri, "Türkiye'de de boş evlerden vergi alınır mı?" oldu. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan ne yanıt verdi? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı: Türkiye'de de boş evlerden vergi alınır mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Suudi Arabistan, BAE ve Katar'ı kapsayan Körfez turunu tamamladı.

Erdoğan'ın birçok kazanımla döndüğü Körfez seyahatinin ardından yurda dönüş yaptı. Cumhurbaşkanı dönüş yolculuğunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gazetecilerin evleri boş duran ev sahiplerine ilişkin sorusu dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

BOŞ EVLERDEN VERGİ ALINIR MI?

SORU: Yüksek kiralarla ilgili bir soru sormak istiyorum. Sektör temsilcileri, sadece İstanbul’da 100 bin âtıl konut olduğunu söylüyorlar tamamlanmamış, yarım kalmış. Bunlar sektöre kazandırılabilir mi? Boş duran evler de kira fiyatlarını etkiliyor. Bazı ülkeler boş duran evlerden yüksek vergi alıyor bilgisi var. Böyle bir şey olabilir mi Türkiye’de de?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı: Türkiye'de de boş evlerden vergi alınır mı? - Resim : 4

"Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz"

CUMHURBAŞKANI: Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak. Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz.

Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir.

'Gabar'da petrol bulduk, akaryakıta neden zam geliyor? Emekli maaşlarına artış var mı? İstanbul'da kısa mesafe 75 TL mi oldu? İkinci el otomobil fırsatçıları temizleniyor