Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! İstanbulluları merak sardı: 1.5 milyon konut nerelere inşa edilecek?

Türkiye'yi oldukça etkileyen Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul'da da tedbir için hareketlenme başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da bulunan 1.5 milyon konutun Anadolu ile Avrupa yakasında seçilen rezerv noktalara taşınacağını açıklamıştı. Peki bu 1.5 milyon konut nerelere inşa edilecek? Ev fiyatlarındaki dalgalanma aşağı yönlü mü olacak, yukarı yönlü mü?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! İstanbulluları merak sardı: 1.5 milyon konut nerelere inşa edilecek?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'a çevrildi. 1999 Marmara depreminin ardından fayların tekrar hareketlenmeye başladığı İstanbul'da özellikle kıyı şeritlerinin çok etkileneceği bir depremin olacağı söyleniyor.

1 MİLYONU AŞKIN RİSKİ KONUT NEREYE TAŞINACAK?
Uzmanların bu yorumu sonrası tedbirler alınmaya başlandı. İstanbul'da deprem konusunda riskli olan 1.5 milyon konut rezerv alanlara taşınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! İstanbulluları merak sardı: 1.5 milyon konut nerelere inşa edilecek? - Resim : 1

'DEPREMZEDELER İSTANBUL'U TERCİH ETMİYOR'
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Deprem bölgesinden gelen depremzedeler İstanbul'u tercih etmiyor. İstanbul içinde de iç göç başladı. İstanbul'da beklenen deprem nedeniyle İstanbul'dan Trakya bölgesine gidenler bir akım oluşturdu. Çatalca, Tekirdağ, Keşan bölgesine büyük bir ilgi var. Arsa ve müstakil evlere talep var" ifadelerini kullandı.

'FİYATLAR BİRKAÇ AY SONRA OLUŞACAK'
Sözlerine devam eden Aşa, "İstanbul'un eski yerleşim yerlerinde evini satmak isteyenler fazlalaştı. Psikolojik bir durum söz konusu, birkaç ay sonra fiyatlar da oluşacak. İstenmeyen, talep olmayan bölgede fiyat düşecek, daha güvenli olan yeni binaların olduğu yerlerde de talep artacağı için fiyatların da artmasını bekliyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! İstanbulluları merak sardı: 1.5 milyon konut nerelere inşa edilecek? - Resim : 2

DEPREMİN ARDINDAN KUZEYE RAĞBET
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'un Kuzey'e taşınmasının aslında çok yeni bir şey olmadığını bunun on senedir konuşulduğunu son deprem sonrası bunun daha da ön plana çıktığını belirtirken İstanbul'un kuzeyinin daha sağlam zeminde, kayalıklardan oluştuğunu ve yeni bina stoğunun yüksek olduğunu aktardı.

'BAHÇE NİZAM EVLER VAR, ÖN PLANA ÇIKTI'
'Son 10 senede o bölgelerde yeni ilçeler, yeni semtler oluştu. Yeni bina stoku çok. Bahçeli nizam inşaatlarının olduğu bir bölge. Anadolu yakasında da bu tip semtler var, Avrupa yakasında özellikle İstanbul'un kuzeyi oldukça ön plana çıktı.'

Depremzedeler yeni konut için ne kadar para ödeyecek? SGK'dan EYT başvurularına ilişkin açıklama Borsa İstanbul yükselişini sürdürüyor Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu?