Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında anlattı! İşte 'Yarısı Bizden' kampanyasının tüm detayları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber canlı yayınında 'Yarısı Bizden' kampanyasının tüm detaylarını anlattı. Bakan Kurum, "Mayıs ayı sonuna kadar 310 bin konutumuzu başlatacağız" ifadelerini kullandı. 'Yarısı bizden' kampanyasının detayları neler? Kampanyadan nasıl yararlanılacak? Büyük dönüşüm nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında anlattı! İşte 'Yarısı Bizden' kampanyasının tüm detayları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2 ayda tamamlanan ilk köy konutlarının teslim edileceğini belirten Bakan Kurum, "Mayıs ayı sonuna kadar 310 bin konutumuzu başlatacağız" ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bugün açıkladı. Açıkladığı yer de önemli. 2012'de kentsel dönümü seferberlik anlayışıyla Gaziosmanpaşa'da başlatmıştı. Orada çok riskli binalar vardı. O riskli konutları yıkıp, o zamanki TOKİ Başkanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ilk adımları orada attık. Gelinen süreçte, bugüne kadar 3.3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. İstanbul'da 700 bin konutun dönüşümü tamamlandı. Sahada 98 bin konutun inşası devam ediyor. Biz deprem riskini bertaraf etmiş değiliz.

"BİZ BU 1,5 MİLYON KONUTU, AVRUPA VE ANADOLU'DA YAPACAĞIZ."
İstanbul'un öyle sokakları var ki, herhangi bir afette o sokaklara yardım götürmek sorun olacak. Yeşil alan eksiklerimiz var. Trafik sorunumuz var. İstanbul'da 1.5 milyon riskli konutun olduğunun tespitini yaptık. Riskin sebebi ne? Bir kısmı yeterli mühendislik almamış, bir kısmı zemin sıvılaşması sebebiyle riskli, dolgu alanına yapılmış, işçilik kusuru var. Biz bu 1,5 milyon konutu, Avrupa ve Anadolu'da yapacağız. 500 bini Anadolu'da, 500 binini Avrupa'da yapacağız.

UYDU KENTLER KURULACAK
İstanbul'a ilave nüfus getirmeden belirli uydu kentler kuracağız. Örnek, Ataşehir'de bir uydu kentimiz var. Karşıda Başakşehir, Halkalı, Bahçeşehir'de uydu kentler var. Bu uydu kentlerin belirli yerlerde inşasını yapacağız. Bu 1 milyon konutumuzu bu rezerv alanlarda yapacağız. 500 bini de yerinde yapacağız. O 1 milyonu çıkardığımızda orada yeşil alan açılacak, trafik sorunu rahatlayacak. Kampanyamızın adı, 'Yarısı Bizden'. 26 Nisan'da E-Devlet üzerinden mülkiyet sahibi vatandaşlarımız başvurabilir. 29 Mayıs tarihine kadar. Binadan mülkiyet sahibi herhangi bir vatandaş başvurabilir."

Ramazan Bayramı’nda çalışanlar ne kadar fazla mesai ücreti alacak? 5 adımda ‘Yarısı Bizden’ Kampanyası Kentsel dönüşümde dev kampanya Benzine, motorine indirim mi yapıldı, ne kadar oldu?