Borç yapılandırmasında taksit ödeyecekler dikkat! Bugün son gün

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasına milyonlarca vatandaş başvurdu. Yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün son buluyor. Borç ödemeleri nasıl gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

Borç yapılandırmasında taksit ödeyecekler dikkat! Bugün son gün

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında 8 milyon yapılandırma dosyası oluşturuldu. Oluşturulan dosyalarda toplam 370 milyar 477 milyon liralık borç yapılandırıldı. Borçların birinci ve ikinci taksi için son ödeme tarihi ise bugün.  Yine motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin de bugün son günü.

Borç yapılandırmasında taksit ödeyecekler dikkat! Bugün son gün - Resim : 1

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasına 5 milyon 484 bin mükellef başvurdu. Yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri için bugün son gün.

CEZA İNDİRİMİ BOZULABİLİR!

İlk taksit ödeme süresi uzatıldığından birinci ve ikinci taksitlerin birlikte ödenmesi gerekiyor. Borç yapılandırmasından sağlanan ceza indiriminin bozulmaması için ise ödemelerin aksatılmaması şart.

Borçlar, peşin veya 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.

BORÇLAR NEREDEN ÖDENECEK?

Vergi borcunu ödemek için vergi dairesine gitmek zorunluğu bulunmuyor.

Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mobil uygulamasından veya internet sitesinden de yapılabiliyor. Ayrıca, anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil uygulamalarından da gerçekleştirilebiliyor.

MTV VE GELİR VERGİSİ İÇİN BUGÜN SON GÜN

MTV ve gelir vergisi ikinci taksit ödemeleri için de bugün son gün.

2022 yılına ait gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi de bugün dolacak.

Ayrıca, 2023 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi de yine bugün sona erecek.

Dolar, euro kuru ne kadar? 31 Temmuz 2023 güncel döviz kuru Akaryakıta bir zam daha! 31 Temmuz 2023 güncel akaryakıt fiyatları Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 31 Temmuz güncel altın fiyatları Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 3 ayda büyük ilgi gördü