Bitcoin'de son üç ayın en büyük günlük yükselişi gerçekleşti

29 bin dolara kadar yükselen Bitcoin, günlük bazda yüzde 8 değer kazandı. Son bir haftada yüzde 11 oranında artan Bitcoin, son 3 ayın en fazla günlük yükselişini yaşadı. Analist Alper Samet Yorak, son 24 saati değerlendirdi.

Bitcoin'de son üç ayın en büyük günlük yükselişi gerçekleşti

20 Haziran tarihinde 26 bin 680 dolar seviyesinde olan Bitcoin, akşam saatlerine doğru piyasadaki olumlu haber akışlarının etkisiyle birlikte hızlı bir artış gösterdi. 21 Haziran'da 29 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, günlük bazda yüzde 8 oranında değer kazandı. Son haftada bu kripto para, yüzde 11'lik bir yükseliş yaşadı.

Bitcoin'de son üç ayın en büyük günlük yükselişi gerçekleşti - Resim : 1

Önceki hafta SEC ve FED kaynaklı ciddi geri çekilmelerle 24.800 doları test eden Bitcoin, dünyanın en büyük fon yönetim şirketi olan BlackRock ve ardından bir başka fon yönetim devi olan Fidelity şirketlerinin spot Bitcoin ETF’i yapması piyasadaki algıyı bir anda pozitife çevirdi. 28.880 dolardan alıcı bulan bu kripto para için iki ana haber yükselişin öncüsü olarak öne çıkıyor. 

Bitcoin'de son üç ayın en büyük günlük yükselişi gerçekleşti - Resim : 2

"SON 3 AYIN EN BÜYÜK GÜNLÜK YÜKSELİŞİ"

Kripto para piyasasının son 24 saatini değerlendiren analist Alper Samet Yorak, "Perşembe gününden bu yana yüzde 16 yükselerek nisan ayından süre gelen düşüş eğilimine son veren Bitcoin, spot ETF başvuruları tam gaz devam ederken düşen kanalı yukarı doğru kırarak 29.000 dolara kadar ani bir yükseliş yaptı. Bu son üç ayın en büyük günlük yükselişi” ifadelerini kullandı. 

Bitcoin'de son üç ayın en büyük günlük yükselişi gerçekleşti - Resim : 3
Alper Samet Yorak
Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan açıkladı Memur emekli maaşları ne zaman yatacak? Döviz kurları faiz kararını bekliyor: Dolar, euro kurunda son durum nedir? Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan faiz kararı öncesi kritik görüşme!