Bitcoin'de 3. Altın Haç sonrası dev boğa gelecek mi? Tarih verildi

Bitcoin'deki Altın Haç sonrası boğa döneminin ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu. Daha önce 3 kere oluşan Altın Haç sonrası yükselişler başladı. 2023'teki 3. hamle sonrası büyük boğa gelmedi. Bunun sebebi olarak ABD ve AB'nin baskıları görülmüştü. Artık ABD'deki faizlerin 2024'ten itibaren düşmesi ve Bitcoin'deki yarılanma ile büyük boğanın gelmesi bekleniyor.

Bitcoin'de 3. Altın Haç sonrası dev boğa gelecek mi? Tarih verildi

Kripto para dünyasının lideri Bitcoin yeniden 30 bin dolara dayandı. Kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran Altın Haç (Golden Cross) işaretinin ardından başlayan yükseliş bir süre sonra durmuştu. ABD'nin baskıları sonrası aksayan yükselişinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Bitcoin'de 3. Altın Haç sonrası dev boğa gelecek mi? Tarih verildi - Resim : 1

ALTIN HAÇ NEDİR? BOĞA DÖNEMİ GELİYOR MU?

Golden Cross olarak tabir edilen Altın Haç, kısa vadeli hareketli ortalamanın (genellikle 50 günlük hareketli ortalama) uzun vadeli hareketli ortalamayı (genellikle 200 günlük hareketli ortalama) aşağıdan yukarıya kesmesiyle oluşur. 

Genel olarak tarihsel ortalamalara bakıldığında Golden Cross yükseliş dönemlerinin başında oluşan ve olumlu bir döneme girileceği inancını güçlendiren bir indikatördür.

Bitcoin'de 3. Altın Haç sonrası dev boğa gelecek mi? Tarih verildi - Resim : 2

DAHA ÖNCE BITCOIN'DE 3 KEZ ALTIN HAÇ OLDU

Bitcoin özelinde de Mayıs 2020, Eylül 2021 ve Ocak 2023 gibi tarihlerde Golden Cross meydana gelmiş ve peşine güçlü yükselişler görülmüştür.

Piyasada boğa sinyali olarak baz alınan önemli bir veridir. Ancak Golden Cross oluşumu yeni gerçekleşmedi. En son 2023 yılının ocak ayının sonlarında Golden Cross gerçekleşerek 50 günlük hareketli ortalama, 200 günlük hareketli ortalamayı yukarıya kırdı ve peşine bir yükseliş dalgası oluştu.

Elbette tek başına hiçbir veri yükseliş veya düşüş trendini açıklamaz ancak Golden Cross gelecek hakkında boğa sinyalleri veren önemli formasyonlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Bitcoin'de 3. Altın Haç sonrası dev boğa gelecek mi? Tarih verildi - Resim : 3

BOĞA PİYASASI İÇİN OLUMLU HABERLER 2024'TE

Her yükseliş hareketinin bir hikayesi vardır ve kripto para piyasasının da kısa dönemde heyecan yaratacak yeni bir veriye, habere veya gelişmeye ihtiyacı var.

Çünkü piyasa koşulları sıkı ve bir süre daha sıkı kalmaya devam edecek. Makro anlamda 2024 yılında ABD’de gerilemeye başlaması beklenen faizler ile birlikte yine 2024 yılında gerçekleşecek olan yarılanma (halving) olayları Bitcoin için olumlu beklentiler yaratacak 2 ana başlık olarak öne çıkıyor.

Bitcoin'de 3. Altın Haç sonrası dev boğa gelecek mi? Tarih verildi - Resim : 4

Bu başlıklar yatırımcının ilgisini mutlaka artıracaktır ve piyasaya bugünlerden daha yüksek bir para girişi gerçekleşme ihtimali yüksek. Fiyatta illaki dalgalanmalar olabilir ve olacaktır belki ancak önceki dönemler gibi kripto para piyasasına heyecanın tekrar gelme ihtimali daha olası.

Ayrıca kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına olan ilgisinin güçlenmesi de yine piyasayı pozitif etkileyebilecek bir unsur. Her ne kadar piyasa son günlerde hareketsiz olsa da kripto para fonlarına giriş gözüküyor. Bunun daha çok güçlenmesi ile SEC’in dünyanın en büyük fon yönetim şirketlerinin spot Bitcoin ETF başvurularını onaylaması gelecek dönemde algıyı çok hızlı şekilde düzeltebilir.

Bitcoin'de 3. Altın Haç sonrası dev boğa gelecek mi? Tarih verildi - Resim : 5

Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? Döviz kuru son durum Altın fiyatlarında ikili kur dönemi: Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL? Resmi Gazete'den borç yapılandırması kararı! O illerde 30 Kasım'a uzatıldı Taksiciler zamları beğenmedi! Olağanüstü toplanıp zam oranını belirleyecek