Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi

Bitcoin ABD'de çıkan 'spot ETF'ye onay' iddiaları sonrasında son 1,5 yılın zirvesini gördü. 35 bin doları gören Bitcoin'in ardından Mina da yüzde 50'den fazla artış göstererek dikkat çekti. Son verilere göre Bitcoin dahil kripto para piyasasındaki hacim 1,2 trilyon doları geçti.

Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi

Bitcoin 35 bin doları test etti. ABD'de çıkan 'ilk Bitcoin spot ETF'si onaylanacak' dedikoduları üzerine hacim artışı yaşandı. 1,5 yıl sonra 35 bin doları gören Bitcoin, kripto para borsalarını canlandırdı.

Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi - Resim : 1

MİNA'DAN YÜZDE 50'LİK ARTIŞ

MinaProtocol'ün tokeni olan Mina, UpBit borsası tarafından listelendi. Güney Kore borsasına giren Mina da yüksek bir alıcıyla karşılaştı.

Son 24 saatte en fazla yükseliş yapan token olan Mina, günün ilk ışıklarında yüzde 57'ye varan çıkış gösterdi.

Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi - Resim : 2

KRİPTO PARALARDAKİ HACİM 1,3 TRİLYON DOLARA YAKLAŞTI

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 8,8 artarak 1,27 trilyon doları aştı.

Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi - Resim : 3

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sini (borsa yatırım fonu) onaylayacağına ilişkin spekülasyonların kripto sektörüne yönelik talebi artırmasıyla yüzde 12,4 yükseliş kaydetti.

Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi - Resim : 4

Böylece 34 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, TSİ 07.30 itibarıyla 34 bin 432 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in fiyatı art arda 6 gündür artarak son 1,5 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi - Resim : 5

bu arada, Bitcoin'in son 7 gündeki değer artışı yüzde 23'e yaklaşırken piyasa değeri ise 672 milyar doların üzerine çıktı.

Bitcoin "ilk ETF'ye onay" iddiasıyla şahlandı! Bitcoin ve MİNA şov piyasayı hareketlendirdi - Resim : 6

Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredide ayrıntılar netleşiyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan KKM açıklaması Bakan Mehmet Şimşek’ten 'Gabar petrolü' paylaşımı İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren için tarih verildi