Bernard Arnault kimdir? Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault serveti ne kadar?

Ünlü Fransız işadamı Bernard Arnault, dünyanın en zengin insanı oldu. Elon Musk'ı geçen Bernard Arnault'un hayatı, serveti, markaları merak ediliyor. Peki, Bernard Arnault kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar?

Bernard Arnault kimdir? Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault serveti ne kadar?

Dünyanın en zengin sıralamasında ilk sıraya yerleşen Bernard Arnault, gündemin en çok merak edilen ismi oldu. Elon Musk'ı geçen Bernard Arnault'un serveti de araştırılmaya başlandı. İşte Bernard Arnault'un hayatı, sahip olduğu markalar, şirketleri...

BERNARD ARNAULT KİMDİR?

Bernard Arnault, dünyanın önde gelen lüks ürünler grubu olan Louis Vuitton - LVMH Moët Hennessy'nin Başkanı ve CEO'sudur.

5 Mart 1949'da Fransa'nın Roubaix kentinde sanayici bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Bay Arnault, Roubaix lisesine ve Lille'deki Faidherbe lisesine gitti. Daha sonra Ecole Polytechnique'de okumaya devam etti.

Profesyonel kariyerine o yıl Ferret-Savinel inşaat şirketinde mühendis olarak başladı ve 1978'de Başkan olmadan önce çeşitli üst düzey yöneticilik pozisyonlarına terfi etti.

Bay Arnault, Financière Agache holding şirketinin yeniden yapılanmasını üstlendiği 1984 yılına kadar orada kaldı. Dünyanın önde gelen lüks ürünler şirketini geliştirme stratejisine başlarken grubu kârlı hale getirdi. Bu süreçte, yeni organizasyonun mihenk taşı olarak Christian Dior'u yeniden canlandırdı.

1989'da Bay Arnault, LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton'un çoğunluk hissedarı oldu ve dünyanın önde gelen lüks ürünler grubunu yarattı. Bay Arnault, o tarihten bu yana şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'sudur.

Bernard Arnault kimdir? Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault serveti ne kadar? - Resim : 1

Bay Arnault aynı zamanda Groupe Arnault SE'nin (aile holding şirketi) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Bay Arnault evli ve beş çocuk babasıdır.

Grand Officier de la Légion d'Honneur ve Commandeur des Arts et des Lettres onursal unvanlarıyla ödüllendirildi.

Modanın yanında içkilere, kozmetiğe, saate ve pek çok lüks ürünü şirketinde toplayan Arnault, 2011 yılı itibariyle dünyanın en zengin 4.insanı unvanını aldı. Ünlü iş insanının serveti 2022 yılı itibariyle 184,1 milyar dolar olarak hesaplandı.

SERVETİ NE KADAR?

Forbes'a göre 188 milyar dolar. Bloomberg'e göre ise 172,9 milyar dolar.

kimdir
Günlük 5 bin varil petrol üretiliyor ANKA-3 MİUS Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'ye son noktayı koydu ABD duyurdu dolar geriledi