Bankalar harekete geçti! EYT'liler kaç TL promosyon alacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin kanunlaşmasıyla bankalar harekete geçti. EYT'li, 3 senelik zaman için maaşına kıyasla minimum 4 bin 200 TL promosyon alabilecek. Promosyon miktarındaki yükseliş bankaların inisiyatifinde olacak.

Bankalar harekete geçti! EYT'liler kaç TL promosyon alacak?

Bankalar EYT'liler özel promoyson pakedi için adeta yarışa girdi. Bu çerçevede bankalar, kendi şubelerinden maaş alan EYT'liye promosyon ödemesi yapacak ve 3 sene taahhüt koşulu isteyecek.

BANKA SEÇENEĞİ NASIL DEĞİŞTİRİLECEK?
EYT'liler, emeklilik başvurusu sırasında maaşlarının yatırılmasını istedikleri banka ve şubesini seçecek. Nisan ayındaki ilk maaşla banka promosyonu almaya hak kazanacak. E-Devlet aracılığıyla banka seçeneği değiştirilebilecek.

3 YIL ŞARTI
Seçim yapıldıktan sonra emeklinin promosyon alabilmesi için 3 yıl aynı bankada kalması gerekiyor. Emekli, bankayı değiştirirse aldığı promosyonun kalan kısmını geri ödemekle yükümlü olacak.

Bankalar harekete geçti! EYT'liler kaç TL promosyon alacak? - Resim : 1

EN AZ 4 BİN 200 TL
Bankalar emeklilere maaşlara göre farklı promosyon miktarları sunuyor. Buna göre, en düşük, yani 5 bin 500 lira emekli maaşı alan EYT'li, 3 yıllık süre için en az 4 bin 200 lira promosyon alabilecek.

7 bin 500 ila 10 bin lira emekli aylığı alanlara 5 bin 400 lira, 10 bin lira ve üzerinde emekli aylığı alanlara da azami 6 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu miktarlar bankaların inisiyatifine bağlı olarak artırılabilecek.

EYT
SGK'den EYT iddialarına ilişkin açıklama Sitelerine erişim engeli Konutta fahiş fiyat artışı yapanlar tespit edildi Gram altın en düşük seviyeyi gördü! Altın neden düştü?