Banka ve kredi kartı harcamaları son 5 ayın altında kaldı

Türkiye’de bulunan banka kartı ve kredi kartlarıyla 8 Aralık’ta biten geçen hafta toplamda 298 milyar 629 milyon 109 bin liralık harcama gerçekleştirildi. Bir önceki hafta ise bu tutar 301 milyar 525 milyon 924 bin lira seviyesindeydi. Başka bir deyişle bir haftalık dönemde harcama alışkanlıkları yaklaşık yüzde 1 oranında gerilemiş oldu.

Banka ve kredi kartı harcamaları son 5 ayın altında kaldı

Hürriyet’te yer alan habere göre, harcama kalemlerine bakıldığında en çok market ve AVM’lerde harcama yapıldığı ve 8 Aralık’ta biten haftada 102.9 milyar liralık ödeme gerçekleştirildiği görüldü. Bir önceki haftasında ise bu tutar 101.3 milyar lira olmuştu.

İLK SIRADA AVM İKİNCİ SIRADA YEMEK SEKTÖRÜ VAR

İkinci sırada en yüklü harcama yemek sektöründe gerçekleşti. 8 Aralık’ta biten haftada 44.8 milyar liralık yemek ödemesi yapılırken bir önceki haftasında bu tutar 43.6 milyar lira olmuştu.

Banka ve kredi kartı harcamaları son 5 ayın altında kaldı - Resim : 1

İNTERNET HARCAMALARI 44.2 MİLYAR LİRAYLA EN DÜŞÜK SEVİYEDE

İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişler harcama listesinde üçüncü sıraya yerleşti. 8 Aralık’ta biten haftada 44.2 milyar liralık harcama gerçekleştirildi. Bir önceki haftada ise 50.1 milyar liralık harcama olmuştu, böylece internetten alışveriş 6 haftanın dibine gerilemiş oldu.

Banka ve kredi kartı harcamaları son 5 ayın altında kaldı - Resim : 2

5 AYDA EN DÜŞÜK HARCAMA KAYDEDİLDİ

8 Aralık haftasında harcamalar 298.6 milyar lira olarak gerçekleşti ve yaklaşık olarak 5 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşmiş oldu. Başka bir deyişle banka ve kredi kartıyla harcamalar 5 ayın dibine geriledi.

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oldu Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisindeki düşüş devam ediyor Haftanın son gününde dolar kuru, euro kuru son durum nedir?