Bakanlıktan sevindiren hamle! 1,3 milyar metrekarelik hazi arazisi çiftçilere kiralandı

Tarımsal üretimi teşvik etmek için hazineye ait 1,3 milyar metrekarelik tarım arazisi, 80 bin çiftçiye 10 sene süre kiralandı.

Bakanlıktan sevindiren hamle! 1,3 milyar metrekarelik hazi arazisi çiftçilere kiralandı
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanalığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından çiftçilerin tarımsal çalışmalar yürütmeleri teşvik etmek için 2018 yılından bu yana yürütülen çalışmalar çerçevesinde Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi, topraksız ve yeterli toprağı olmayan 80 bin çiftçiye ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 sene süre ile kiraya verildi.
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"Bakanlık olarak sadece sağlıklı ve kimlikli şehirler üretmiyor aynı zamanda vatandaşlarımızı her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Bu anlamda Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz eliyle 1,3 milyar metrekare araziyi vatandaşlarımıza uygun bedeller karşılığında kiraladık. Tarım yapmak isteyip toprağı bulunmayan veya çok az bir alanı bulunan vatandaşlarımızın başvurularını değerlendirdik ve 80 bin çiftçimize tahsisleri gerçekleştirdik. İnşallah burada yetişecek ürünler Türkiye'nin tarımsal üretimine, ihracatına ve büyük Türkiye hedefimize katkı sunacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun."

 

 

Merkez'den Türk lirası için yeni karar Son dakika! TCMB'nin rezervlerinde yeni rekor! Motorine zam geliyor Bakan Şimşek'ten Suriyeliler vergi ödemiyor iddialarına yanıt: Zorunlular, veriyorlar...