Bakanı Işıkhan'dan, "gençlere yönelik teşvikler ve genç istihdama" ilişkin açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere yönelik teşvikler ve İŞKUR'un genç istihdamını artırma çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanı Işıkhan'dan, "gençlere yönelik teşvikler ve genç istihdama" ilişkin açıklama
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 gencin İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini bildirdi.
  • Bakan Işıkhan, gençlere yönelik teşvikler ve İŞKUR'un genç istihdamı arttırmak için yaptığı çalışmalara ilişkin videolu açıklama yaptı.
  • Genç Girişimci Teşvik Uygulaması'nı çok önemsediklerini vurgulayan Işıkhan, gençleri hem ülkenin kalkınmasına katkıda bulunabilmeleri hem de kendi geleceklerini inşa edebilmeleri için proje ve uygulamalarla desteklediklerini ifade etti.
  • Son 22 yılda özellikle genç istihdamında önemli ilerlemeler kaydedildiğine dikkati çeken Işıkhan, "15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 genç, İŞKUR aracılığıyla işe yerleşirken, 1 milyon 843 bin 710 genç mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları gibi aktif iş gücü hizmetlerinden yararlandırılarak mesleki beceri ve nitelik kazandı. 5 milyon 416 bin 290 gencimiz ise bireysel danışmanlık hizmeti alarak kariyer planlamalarını yaptı." ifadelerini kullandı.
  • Işıkhan, Türkiye'nin önemli bir sorunu olarak gördükleri "Ne Eğitimde Ne de İstihdamda (NEET)" olarak adlandırılan gençlerin sayısında da oransal düşüş olduğunu, 2020'de yüzde 28,4 iken 2023'te 5,9 puanlık azalışla yüzde 22,5'e gerilediğini aktardı.
Emekliye maaş zammı için toplantı Deprem için 3,8 milyarlık dış finansman Katılımevim, yeni yatırımından 283.5 Milyon USD gelir elde edecek İşsizlik rakamları açıklandı