Bakan Şimşek'ten Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin ilk açıklama

Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin yol haritası niteliği taşıyan yeni Orta Vadeli Program, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de programa ilişkin bir paylaşım geldi.

Bakan Şimşek'ten Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin ilk açıklama

Bugün açıklanan Orta Vadeli Program’ın (OVP) detaylarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

DOLARDA BİR YILDA YÜZDE 54 ARTIŞ

Açıklanan Orta Vadeli Program’da dikkat çeken ayrıntılardan arasında ekonomide 3 yıllık yol haritasında büyüme ve enflasyon hedefleri ve dolar tahmini yer aldı.

OVP’ye göre yıllık ortalama dolar/TL kuru tahmini bir yılda yüzde 54 artışla 2024 için 36 lirayı geçti. Ayrıca enflasyonun 2026'da tek haneye düşürülmesi öngörüldü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

"MAKRO-FİNANSAL İSTİKRAR, DEZENFLASYON VE YAPISAL DÖNÜŞÜM..."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede "Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm..." ifadelerini kullandı.

FED'in faiz beklentisi belli oldu: ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısı ne zaman? Avukatlık asgari ücret tarifesi haftaya netleşiyor Sigaraya bir zam daha İşte 2024 2025 ve 2026'da beklenen enflasyon rakamları