Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Bitireceğiz, ama süre vermiyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş ve finans dünyası temsilcileriyle görüştü. Buradak önemli açıklamalarda bulunan Şimşek, KKM ile ilgili "Bitireceğiz ama süre vermiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygulanan politikaya destek verdiğini belirten Bakan, "Seçim sonrasına yönelik beklentilerinizi de anlamlandıramıyorum. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir" dedi. Öte yandan Şimşek'in "kira sınırlaması kalkıyor" dediği iddialarına İletişim Başkanlığı'ndan yanıt geldi.

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Bitireceğiz, ama süre vermiyorum
  • Enflasyon ile mücadele tam gaz devam ederken başlatılan program aralıksız sürüyor.

  • Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), faizleri 250 baz puan artırarak % 42,5 seviyesine getirmişti.

  • Hükümetin ekonomiyle ilgili attığı adımlar yakından takip edilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üç gün önce iş ve finans dünyası temsilcileriyle basına kapalı bir yemekte bir araya geldiği ifade edildi.

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Bitireceğiz, ama süre vermiyorum - Resim : 3

"SABIR VE KARARLILIKLA BUNU UYGULAYACAĞIZ"

  • Sözcü'den Nedim Türkmen'in köşe yazısına göre, toplantıda Bakan Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığımız programa tam desteği var. İster inanın ister inanmayın. Zaten ben seçim sonrasına yönelik beklentilerinizi de anlamlandıramıyorum. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir, sabır ve kararlılıkla bunu uygulayacağız" dedi.

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Bitireceğiz, ama süre vermiyorum - Resim : 4

YÜZDE 25 KİRA ZAMMI SINIRININ KALDIRILACAĞI İDDİALARI YALANLAMA

  • İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Bitireceğiz, ama süre vermiyorum - Resim : 5

  • Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bazı basın yayın organlarında yer alan iddianın manipülasyon içerdiği ifade edildi.

"DÜZENLEMENİN SONA ERMESİNE YAKIN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEĞİNİ"

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya geldiği belirtilen paylaşımda, Şimşek'in konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024'te sona erecek düzenlemeye ilişkin soru üzerine "düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini" ifade ettiği aktarıldı.

  • Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarındaki düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmadığı vurgulanan paylaşımda, Bakan Şimşek'in kamuoyuna resmi bir açıklamasının bulunmadığı kaydedildi.

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Bitireceğiz, ama süre vermiyorum - Resim : 6

"BU İYİ BİR ŞEY DEĞİL"

  • Kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik bir soruya Bakan Şimşek, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" yanıtını verdi.

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Bitireceğiz, ama süre vermiyorum - Resim : 7

KKM AÇIKLAMASI: 'BİTİRECEĞİZ AMA SÜRE VERMİYORUM'

  • KKM ile ilgili ise Bakan Şimşek, "Bu uygulamayı piyasayı bozmadan bitireceğiz ama süre vermiyorum, şirketlerdeki Kur Korumalı Mevduat kaynaklı vergi avantajını kaldıracağız" açıklamasını yaptı.
Yılın son haftasında dolar ve euro kuru nasıl başladı? Fahiş fiyat ve stokçuluk cezasız kalmadı Asgari ücret için gözler o tarihte! Asgari ücret ne kadar olacak? Yılın son haftasında altın fiyatları son durum nedir? Yükseliş sürüyor mu?