Bakan Şimşek'ten, ihracatçılar için 1,5 milyar TL'lik kredi kararı hakkında açıklama

Son Dakika: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat arttırarak 1,5 milyar TL'ye çıkardı. Karar sonrası açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yurtdışından temin ettiğimiz kaynakları ,hracat ve yatırıma kanalize edeceğiz" dedi.

Bakan Şimşek'ten, ihracatçılar için 1,5 milyar TL'lik kredi kararı hakkında açıklama

Son dakika haberleri... Merkez Bankası, ihracat finansman desteği sağlayarak ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinde önemli bir karar aldı. 

KREDİ ORANLARINDA 5 KAT ARTIŞ

Reeskont kredilerinin günlük limiti 300 milyon TL'den 1,5 milyar TL'ye çıkarıldı.

KOBİ'LERİN DE KREDİ PAYI ARTIYOR

Merkez Bankası, bu kararı ile ihracatçıların krediye erişimini desteklemeye devam ederken, aynı zamanda ihracat artışına katkı veren ihracatçıları da öncelikli hale getirecek. KOBİ'lerin de reeskont kredilerindeki payı artırılıyor.

DÖVİZ ŞARTLARI KALDIRILIYOR

Ayrıca, TCMB'nin sadeleşme süreci kapsamında reeskont kredilerinde yüzde 30 ilave döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi koşullar kaldırılıyor.

Merkez Bankası, finansal kaynakların üretken alanlara yönlendirmesini sağlayarak verim ekonomisini destekliyor.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN 'MAKSİMUM DESTEK' MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek alınan karar sonrası yaptığı açıklamayla 'destek' mesajı verdi. İhracat kararlarını sosyal medya hesabından değerlendiren Şimşek şunları kaydetti:

"Programımızın en büyük önceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız.

Yurtdışından temin ettiğimiz kaynakları ihracat ve yatırıma kanalize edeceğiz."

Faiz artırımına piyasaların ilk tepkisi ne oldu? Bedelli askerlik ücreti arttı Yola çıkmak cüzdan yakacak Akaryakıta zam geliyor