Bakan Mehmet Şimşek'ten 'carry trade' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek “Bu aralar yeni bir hikaye üretiyorlar, ‘carry trade’ diyorlar. Bizim programımız sırtını carry trade’e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz” dedi.

Bakan Mehmet Şimşek'ten 'carry trade' açıklaması

İstanbul'da Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 23. Olağan Genel Kurulunda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kredi not artışlarının devamının geleceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.Bakan Mehmet Şimşek'ten 'carry trade' açıklaması - Resim : 1

"BİZ ASLA SICAK PARAYA GÜVENMEYİZ"

Şimşek reel sektörün borçlanmasının carry trade olmadığını belirttiği konuşmasında "Gelişmekte olan ülkelerden para çıkarken Türkiye'ye çok ciddi bir şekilde kaynak girişi var. Bu aralar yeni bir hikaye üretiyorlar, 'carry trade' diyorlar. Bizim programımız sırtını carry trade'e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz" dedi.

Enflasyonun kalıcı düşeceğine inandıklarını söyleyen Şimşek, “Türkiye risk primi ciddi düşüş yaşadı. CDS'in gelecek yıl bu vakitte 200'ün altında olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da 5 ayda 2 bin 155 adet kaçak trafo bulundu THY 2033 hedefini açıkladı Tüketici güven endeksinde 0,1'lik artış Karadeniz'de yeni sondaj mesajı