Avrupa'da gaz fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasının başladığından beri yüzde 39 yükseldi

Avrupa'da gaz fiyatları İsrail-Filistin çatışmasının başladığından beri arz güvenliğine yönelik endişeler nedeniyle yüzde 39 arttı.

Avrupa'da gaz fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasının başladığından beri yüzde 39 yükseldi

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de, kasım vadeli kontratlarda doğal gazın fiyatı 6 Ekim'de megavatsaati 38,2 avrodan kapanmıştı.

İsrail-Filistin çatışmasının 7 Ekim'de başlamasıyla yükseliş eğilimine giren fiyatlar, İsrail'in talebi üzerine ABD'li enerji şirketi Chevron'un Doğu Akdeniz'deki Tamar gaz sahasında üretimi durdurmasının arz güvenliğine yönelik endişeleri körüklemesiyle tırmanışa geçti.

Avrupa'da gaz fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasının başladığından beri yüzde 39 yükseldi - Resim : 1

Bugün kasım vadeli kontratlarda gazın megavatsaat fiyatı 53,1 avrodan kapandı. Böylece, İsrail-Filistin çatışmasının başladığından beri fiyatlar yüzde 39 arttı.

Avrupa'da gaz fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasının başladığından beri yüzde 39 yükseldi - Resim : 2

Finlandiya ve Estonya arasında doğal gaz akışını sağlayan Balticconnector boru hattında tespit edilen olağan dışı basınç düşüşü sebebiyle vanaların kapatılması ve boru hattının onarımının 5 ay süreceğinin açıklanması da fiyatlarda yukarı yönlü baskıya yol açtı.

Kaynak: AA

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu İTO Başkanı'ndan yüz binlerce işletmeye indirim çağrısı Haftanın son gününde Dolar ve Euro'da son durum ne? 2 yılda yüzde 1500 zamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi