Asgari ücrete ara zam olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Asgari ücrete ara zam konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika açıklaması yaptı. En düşük emekli aylığının 5500 liradan 7500 liraya yükseltilmesi ile asgari ücrete de zam gelecek mi merak ediliyordu. Peki, asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar, ne zaman zam gelecek? İşte detaylar...

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması ile asgari ücrete ara zam müjdesi verdi. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam konusunda açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak 2023'de yapılan zam sonrasında gerekirse ara dönemde de zam yapmaktan geri durmayız demişti. Peki, asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak? Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak?

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ, NE ZAMAN AÇIKLAMASI!

İHA'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşme öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etti.

Bilgin, "Şuan gündemimizde değil, Temmuz'da değerlendiririz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete temmuzda ara zam yapılacağını bildirdi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Asgari ücrete ne kadar zam olacak konusunda uzmanlar, enflasyon oranında bile artış yapılsa büyük ihtimalle 10 bin üzerine çıkması bekleniyor. Asgari ücret şu anda net 8506 lira.

Asgari ücrete yapılacak zamda enflasyon oranı büyük etken. İlk iki ayda TÜFE yüzde 10. Sonraki 4 ayda değişimler ile birlikte yüzde 10 üzerinde olması bekleniyor.

Mart ayı sosyal yardım ödemeleri hesapta Airfryer ve fritözler gözetim kapsamından çıkarıldı Depremler turizmi de vurdu 29 Mart Çarşamba 2023 Dolar - Euro fiyatları