Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zam konusu gündemden inmiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında asgari ücrete zam yapılacak mı sorusunu cevapladı. Peki, asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte oranlarına göre yeni asgari ücret miktarı...

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak şeklinde açıklama yapmıştı. Bakan Bilgin de katıldığı bir televizyon programında canlı yayında asgari ücrete zam yapılacak mı sorusunu cevapladı. Peki, asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi Temmuz'da yaparız." yanıtını verdi.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? - Resim : 1

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zam yapılacak açıklaması sonrasında yeni asgari ücret ne kadar olacak merak ediliyor. Yapılacak zam oranına göre yeni asgari ücret oranını hesapladık.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? - Resim : 2

Yüzde 15'lik bir zam söz konusu olursa asgari ücretlinin maaşı net olarak 9 bin 783 TL olacak.

Yüzde 20'lik bir ara zam yapılırsa eğer, asgari ücret net olarak 10 bin 200 TL'ye çıkacak.

Yüzde 25'lik bir zam kararı alınırsa da net 10 bin 633 TL olacak.

asgari ücret
Rekabet Kurumu'ndan zincir market kararı Mart ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? EPD indirimli tarifeler listesini paylaştı S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı