Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Asgari ücret ara zammı ülke gündeminde ilk sırada. Asgari ücret ne kadar olacak belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 13 Haziran'dan yapmıştı. Komisyon ikinci kez toplanacak. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte asgari ücret ara zammı son dakika gelişmeler...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Asgari ücret temmuz ara zammı için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında. Mevcut asgari ücret net 8 bin 506 lira. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Ana ilkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek” dedi. Asgari ücret, komisyonun 4. toplantısı sonrasında belli olacak. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını bugün yapacak. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantısını 19 Haziran Pazartesi saat 10.00'da yapacak.

Asgari ücret nedir?

Asgari ücret, bir işverenin belirli bir dönemde yapılan iş için çalışanlara ödemekle yükümlü olduğu, toplu sözleşme veya bireysel sözleşmelerle indirilemeyen taban ödeme miktarı olarak tanımlanır. Bu tanım, asgari ücretin bağlayıcı niteliğine de atıfta bulunur.

Asgari ücret nasıl belirlenir?

Türkiye’de asgari ücret, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 39. maddesi uyarınca, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir.

Teamül üzerine aralık ayında 4 kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından duyurulan tarihlerde bir araya gelir.

asgari ücret
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması Otel fiyatları aldı başını gitti! Bayram tarifesi resmen başladı Merkez'in faiz kararı öncesi çarpıcı çıkış! TİM Başkanı tahminlerini paylaşıp rakam verdi Asgari ücretle birlikte neler değişecek?