Asgari ücret zammı için kritik tarih belli oldu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı, gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Kabinenin kurulması, ekonomi ekibinin yenilenmesi ile birlikte gözler asgari ücrete yapılacak zamma çevrildi. Temmuz'da yapılacak zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantı tarihi belli oldu. Peki, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Asgari ücret ne kadar olacak, beklentiler ne yönde?

Asgari ücret zammı için kritik tarih belli oldu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret için kritik toplantı tarihi belli oldu. Milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacak. Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek. Peki, asgari ücret ne kadar olacak, tahminler, beklentiler nedir? İşte asgari ücrete dair son haberler...

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere ilk toplantısını yapacağı tarih belli oldu. Buna göre, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran'da başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Asgari ücret zammı için kritik tarih belli oldu! Asgari ücret ne kadar olacak? - Resim : 1

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK, BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Asgari ücret artışına yönelik genel beklenti, seçim öncesinde söylemleri artan 500 dolarlık bir seviyeye çıkarılması. Buna göre dolar/TL’nin etkisiyle asgari ücretin yaklaşık 11.500 seviyelerinde olması bekleniyor. Ancak, komisyon toplantılarının sonunda dolar kurunun hangi seviyede olacağı bilinmiyor.

Asgari ücrete dair tahminler arasında 11 bin 500 ile 12 bin 500 lira gibi değerler de konuşuluyor. Kamu işçilerine yapılan zam ele alındığı zaman ise asgari ücrette 12 bin ile 12 bin 500 TL arası tutarlar da tahminler arasında yer alıyor.

Borsa hafatayı rekor oranla kapattı Kurban Bayramı'na sayılı gün kala fiyatlar belli oldu: "Şampiyon" 200 bin TL! İkinci el otomobil fiyatları uçtu! Ay sonuna kadar bir zam daha gelecek mi? Şimşek'ten TCMB Başkanlığına atanan Erkan'a: Güveniyorum