Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman? 2024 asgari ücret zam tahminleri

Asgari ücret ne zaman belli olacak milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısında. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin belli olacağı günü açıkladı. Peki, asgari ücret 3. toplantısı ne zaman yapılacak? İşte 2024 asgari ücret zam tahminleri...

Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman? 2024 asgari ücret zam tahminleri

Milyonların yakından takip ettiği 2024 asgari ücret belirlenmesi için son aşamaya gelindi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret ne zaman belli olacak açıkladı. Gözler yapılacak asgari ücret 3. toplantısında. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? İşte yeni zam tahminleri...

Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman? 2024 asgari ücret zam tahminleri - Resim : 1

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Akbaşoğlu, yeni asgari ücretin cuma gününe kadar belli olacağını söyledi.

Eğer tüm tarafların kabul ettiği şekilde bir uzlaşma sağlanırsa, sonucun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çarşamba günü yapılması beklenen Kabine toplantısının ardından açıklanması da ihtimaller arasında bulunuyor.

Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman? 2024 asgari ücret zam tahminleri - Resim : 2

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN?

Yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 27 Aralık Çarşamba günü 3. toplantısını yapması bekleniyor. 

Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman? 2024 asgari ücret zam tahminleri - Resim : 3

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret 2024 için yapılan iki toplantıda hem işçi hem de işveren tarafından henüz teklif gelmedi. İşçi kesimi asgari ücretin açlık sınırının üzerinde ve refah getirecek seviyede olmasını beklerken, işverenler vergi ve maliyetteki artışa dikkat çekiyor.

Asgari ücrete en düşük yüzde 30, en yüksek ise yüzde 55 zam yapılması söz konusu. Asgari ücret yüzde 30 zamlanırsa 14 bin 822 liraya, yüzde 35 artırılırsa 15 bin 392 liraya yükselecek.

Yüzde 40'lık zamda 15 bin 962 lira; yüzde 45 artışta ise 16 bin 532 lira olacak. Yüzde 50’lik zam yapılırsa da 17 bin lirayı geçecek.

Yılın son haftasında altın fiyatları son durum nedir? Yükseliş sürüyor mu? ASgari ücret belli oluyor! Turizmciler 2023'ten memnun Hazine Bakanı Mehmet Şimşek: Enflasyonun düşmesiyle piyasaların önü daha fazla açılacak