Asgari ücret ne kadar olacak, zam oranı ne zaman belli olacak?

Asgari ücret zammı milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında asgari ücrete yapılan zam ile net 8 bin 506 lira olmuştu. Şimdi gözler temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oranında. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret temmuz zam oranı ne kadar, ne zaman açıklanacak? İşte asgari ücret son dakika gelişmeler...

Asgari ücret ne kadar olacak, zam oranı ne zaman belli olacak?

Asgari ücrete yapılacak zam oranı ülke gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye’de asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılacağını ve enflasyona karşı vatandaşı koruyacak şekilde olacağını söylemişti. Bakan Bilgin de asgari ücrete yapılacak zam oranına dair açıklama yaptı. Peki, asgari ücret ara zammı ne zaman belli olur? Asgari ücret ne olacak? İşte detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan, "Şimdi temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Biliyorsunuz bu Asgari Ücret Komisyonunun toplanıp çalışmasıyla belirleniyor. Bugüne kadar olduğu gibi yine bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da atacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanından asgari ücrete zam açıklaması
Caption

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı belirlenmesinde iki önemli kriter bulunuyor. Birisi dolar kuru, ikincisi haziran enflasyon oranı. Uzmanlar, bu iki kriterin değişimine göre asgari ücretin 10 bin 500 liradan başlayıp 11 bin, 12 bin, 12 bin 500 liraya çıkacağı tahmin ediliyor.

Bakan Bilgin'in asgari ücret ne kadar olacak açıklaması
Caption

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak." dedi.

asgari ücret
Dolar/TL’de yeni rekor: Döviz kurları yükselişi devam ediyor! Yatırım yapmak isteyenler dikkat: Altından daha fazla kazandırıyor! Gram altın tarihi seviyelerde: Altın fiyatlarında son durum ne? Doğalgaza zam var mı?