Asgari ücret ne kadar olacak? 2023 asgari ücret artışı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret ne kadar olacak merak ediliyor. 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücreti belirlemek için süreç devam ediyor. İki kez toplanan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları yakından takip ediliyor. Bakan Bilgin, asgari ücret ne zaman belli olacak sorusuna cevap verdi. Peki, asgari ücret ne kadar olacak, 2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret ne kadar olacak? 2023 asgari ücret artışı ne zaman açıklanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını 7 Aralık'ta, ikinci toplantısını 14 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirdi. Milyonlarca vatandaş, 2023 asgari ücret belirleme çalışmalarını sıkı sıkıya takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete dair son dakika açıklaması ile müjdeyi verdi. İşte asgari ücret ile ilgili gelişmeler...

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret 2023 belirleme çalışmaları devam ediyor. İki kez toplanan komisyondan net cevap çıkmadı. Türk İş öncelikle zam pazarlığının Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasının kasım ayına ait açlık sınırı verisi olan 7 bin 785 lira üzerinden başlamasını istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yaptırılan asgari ücret anketinin sonuçlarına göre işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklere sahip katılımcıların 2023 yılı asgari ücret beklentisi 7 bin 845 lira oldu.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

ASGARİ ÜCRET 2023 NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." dedi.

"Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız" TOKİ arsa başvuru şartları neler? Kur Korumalı Mevduat 1 sene daha uzatıldı En yüksek kapanış gerçekleşti