Asgari ücret 2023 için gözler 3. toplantıda!

Asgari ücret ne kadar olacak? Yedi milyona yakın çalışanın merak ettiği 2023 asgari ücret zammı için kritik toplantı bugün yapılıyor. Bakan Bilgin, 3. toplantıda uzlaşmaya varılacağını söylemişti. Peki, asgari ücret toplantısı saat kaçta başlayacak? 2023 asgari ücret ne zaman belli olacak?

Asgari ücret 2023 için gözler 3. toplantıda!

Asgari ücret 2023 için gözler bugün yapılacak üçüncü toplantıda. Bakab Bilgin'in açıklaması sonrasında 2023'ün asgari ücretinin bugün belli olması bekleniyor. Milyonlarca çalışan ve işveren, asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Asgari ücret kaç lira olacak, asgari ücret toplantısı saat kaçta?

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Asgari ücret 3. toplantısı saat 14:00'de başlayacak. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Saat 16:30 civarında taraflardan açıklama gelmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret, şu an net 5.500 lira. Bakan Bilgin ise kamuoyunda 8.000 TL gibi bir rakamın bir beklentinin oluştuğunu ifade etti.

Türk-İş, asgari ücret için 7.785 liradan başlaması gerektiğini vurduladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yaptırılan asgari ücret anketi sonucu net 7.845 TL oldu.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir gazetecinin yeni asgari ücretle ilgili sorusunu, "Yarın Asgari Ücret Komisyonu Toplantısı var. Toplantıdan sonra bir uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz." diye yanıtladı.

asgari ücret
TOKİ Yozgat - Rize kura çekilişi sonuçları sorgulama Finansal mimari ve altyapı daha da güçlendirilecek 20 Aralık güncel altın fiyatları Çin eskisi gibi değil