Asgari ücret 2023 ne kadar olacak? Asgari ücret artışı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak gündemin en çok merak edilen konularından birisi. Gözler şimdi yarın yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı. Peki, asgari ücret 2023 ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret 2023 ne kadar olacak? Asgari ücret artışı ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca çalışan asgari ücret ne kadar olacak merak ediyor. Hükümet, işçi ve işverenden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantıyı 7 Aralık'ta yapmıştı. 14 Aralık'ta yapılacak ikinci toplantıya Çalışma Bakanlığı ev sahipliği yapacak. İşte asgari ücret 2023 ile ilgili merak edilenler...

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2023 yılı asgari ücretinin, 3'üncü toplantıda belirlenmesi bekleniyor. Geçen yıl net 2 bin 825 lira olan asgari ücret, ocak ayında yüzde 50 artırılarak 4 bin 253 liraya çıkartılmıştı. Temmuz ayındaki yüzde 30 artış ile birlikte 2022 yılı için asgari ücret kümülatif olarak yüzde 95 arttı, net ücret 5 bin 500 lira oldu.

BAKANLIK, ASGARİ ÜCRET ANKETİNİ AÇIKLADI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptırdığı asgari ücret anketini taraflarla paylaştı. Ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğuna yer verildi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

asgari ücret
EYT ne zaman çıkacak, yaş sınırı olacak mı? Bakan Bilgin'den flaş sözler Gelire göre ödeme ile ev almak imkansız değil KYK Öğrenci bursu 1250 liraya çıktı