Antalya'da Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) başladı: 72 kentin yöresel lezzetleri bir arada

Anadolu lezzetlerini bir araya getiren Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya'da 13. kez kapılarını açtı.

Antalya'da Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) başladı: 72 kentin yöresel lezzetleri bir arada

Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü yansıtan Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya'da 13. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen bu etkinlik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Fuar, Anadolu Ateşi adlı gösteri ile start aldı.

MARKALAŞMANIN ÖNEMİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, bu fuarın ülke açısından büyük bir adım olduğunu belirtti. Anadolu'ya özgü ürünlerin bir araya geldiği fuarda, coğrafi işaretleme konusunda odaların ve borsaların katkısının büyük olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, "Markalaşmanın yolu patentten geçiyor. Patent almadan marka haline gelmek mümkün değil," şeklinde konuştu.

COĞRAFİ İŞARETLER VE DESTEK

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Türkiye'nin kültürel mirasını korumak adına coğrafi işaretlerin önemine dikkat çekti. 1995 yılından bu yana coğrafi işaret tescil sayısının hızla arttığını belirten Durak, "Ülkemiz coğrafi işaret noktasında, Çin'den sonra ikinci sırada," dedi.

 

FUAR DETAYLARI

Fuar, 72 kentin yöresel lezzetlerini ve ürünlerini bir araya getiriyor ve 12 Ekim'e kadar açık kalacak. Açılışta, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve diğer yerel yöneticiler de yer aldı.

Antalya'da, Anadolu lezzetlerinin yer aldığı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 13. kez kapılarını...

Antalya'da, Anadolu lezzetlerinin yer aldığı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 13. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ekmek fiyatlarında değişiklik yok ama tehlike sinyalleri var Ekmek Fiyatlarında Değişiklik Yok, Tehlike Sinyalleri Var AJet'ten 2024 İçin Hırslı Hedefler Akaryakıta peş peşe zam! Tabeladaki rakam tat kaçıracak