Sürücüleri sevindirecek haber: Akaryakıta indirim geliyor!

Akaryakıttaki peş peşe zamlardan sonra sürücülerin yüzünü güldürecek haber geldi! Motorin fiyatlarına indirim geliyor. Peki 17 Ağustos 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Sürücüleri sevindirecek haber: Akaryakıta indirim geliyor!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle akaryakıt fiyatları sürekli değişmeye devam ediyor.

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz hafta üst üste zamlar gelirken, sürücüleri sevindiren bir gelişme yaşandı.

Sürücüleri sevindirecek haber: Akaryakıta indirim geliyor! - Resim : 1

Fiyatı 38 liranın üzerine çıkan motorine, 18 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 52 kuruş indirim bekleniyor.

Sürücüleri sevindirecek haber: Akaryakıta indirim geliyor! - Resim : 2

İL İL MOTORİNİN LİTRE FİYATI

İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul'da 36 lira 86 kuruşa, Ankara'da 37 lira 36 kuruşa, İzmir'de ise 37 lira 52 kuruşa inecek.

Sürücüleri sevindirecek haber: Akaryakıta indirim geliyor! - Resim : 3

3 AYDA 2 KATINA ÇIKTI

Akaryakıt fiyatlarına son dönemde üst üste zamlar geldi. 14 Mayıs seçimleri öncesi benzinin litresi 19 lira seviyelerinde, motorin litre fiyatı ise 18 lira seviyelerindeydi. 3 aylık sürede akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla arttı.

Sürücüleri sevindirecek haber: Akaryakıta indirim geliyor! - Resim : 4

FİYAT 6 LİRA YÜKSELMİŞTİ

16 Temmuz'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltilmişti. ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda 6 lira fiyat artışı meydana gelmişti. 16 Temmuz Pazar itibarıyla İstanbul Avrupa Yakasında benzin fiyatları 34,01 TL, motorin fiyatları ise 32,36 TL olmuştu.

Memur-Sen ikinci zam teklifini de beğenmedi Togg’dan açıklama geldi: 16 günde 909 adet teslimat Mehmet Şimşek'ten sıkılaşma açıklaması! TÜİK işsizlik verilerini açıkladı! 0,3 puanlık gerileme